Automobili

Porsche Cayman GT4 RS, špijunske fotografije dolaze s Nurburgringa

Već smo ga vidjeli u špijunskom videu na Nurburgringu, a sada stiže još snimaka koji nam omogućavaju da saznamo kakav je razvoj ove staze verzije Porschea 718 Cayman GT4.

 Odlučili smo se za vrlo veliko stražnje krilo i usisnike zraka gotovo svugdje. Potonji će služiti za hlađenje onog što bi trebala biti optimizovana verzija 4,0-litarskog šestocilindričnog motora od 500 konjskih snaga. Prednja i zadnja strana Prednja strana RS-a je vrlo slična standardnom GT4, čak i ako detalje ne vidite detaljno, jer su i dalje prekriveni ljepljivom trakom.

 S obzirom na lokaciju, možda mislite da postoje skriveni izlazi za hlađenje kočnica. 

Porsche Cayman GT4 RS, špijunske fotografije Porsche Cayman GT4 RS Spy Photo 19 Photo Karoserija automobila trebala bi biti šira od svoje „normalne“ sestre.

 Dva dodatna proreza tipa NACA pojavljuju se na poklopcu motora, a dva druga privlačna usisnika za zrak umetnuta su bočno na mjesto prozora, iza vrata. Veliki odzračni otvor na bočnoj strani automobila ostaje nepromijenjen, praktično kopija paste od GT4. Sa stražnje strane, nema puno promjena, osim uvođenja vrlo velikog krila. 

Morat ćemo pričekati Gotovo je sigurno da će stići daljnja ažuriranja Porschea radi povećanja performansi u odnosu na očekivano. Čvršća suspenzija? Snažnije kočnice? Vidit ćemo. U međuvremenu, ostaje samo pričekati da se lansiranje ovog automobila ozvaniči,

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close