Uncategorized

Porsche 911 Turbo, evo i modela 580 KS

3,8 6-cilindrični ostaje na mjestu, ali u odnosu na Turbo S zaustavlja se na 580 KS i 700 Nm okretnog momenta
Za predstavljanje nove generacije Porschea 911, marketinški ljudi Zuffenhausena odlučili su nastupiti protiv struje: prvo prezentacije snažnijih verzija, a zatim, nakon nekoliko mjeseci, prvenac manje ekstremnih motora.

To se dogodilo prvo za klasični 911, koji je stigao prvo u S verziji, a zatim i u normalnoj verziji, a zatim i za 911 Turbo. Zapravo, u ožujku smo vidjeli Turbo S sa svojih 650 KS i danas, više od 4 mjeseca, na red je normalan Turbo.

Isti motor, isto ubrzanje
Ono što nazvati kupeom od 580 KS i 700 Nm obrtnog momenta “normalnim” može biti krajnje reduktivno, ali to je mnogo. Snaga i okretni moment stisnuti iz istog 3,8-litarskog šestocilindričnog šesterocilindričnog benzina (naravno boksera) koji osigurava ubrzanje iz prve klase: 2,7 “za pokrivanje brzine od 0-100 km / h, tačno kao za Turbo S. La Cabrio potrebno je dodatno treptati: 2.8 “. Točno u isto vrijeme kao i GT2 RS, najmoćniji 911 na listi.

Konji i obrtni moment prenose se na sva 4 kotača putem 8-stupanjskog PDK mjenjača s dvostrukim kvačilom, za maksimalnu brzinu postavljenu na 320 km / h. Pravi superautomobil s klasičnim modelom Porsche 911 Turbo: prošireni lukovi kotača i točkova (+45 mm sprijeda, +20 straga), stražnje krilo i još profinjenija aerodinamika. Pored toga, postoje i posebne felne od legure: 20 “sprijeda i 21” straga.

Idi brzo, čvrsto koči
Održavanje cjelokupne impetičnosti Porsche Turbo-a zahtijeva nerivijalnu mehaniku: ovdje je Porsche Traction Management za prijenos zakretnog momenta između osovina (sa stražnjim upravljanjem), pojačan kočioni sustav s čeličnim diskovima od 408 mm sprijeda i 380 mm straga, također dostupno u karbon-keramičkom materijalu (kao što je slučaj kod Turbo S) i prednjim kalibarima od 10 klipa.

Zatim je tu PASM (Porsche Active Suspension Management) sistem kao standard, zahvaljujući kojem se položaj može spustiti za 10 mm, učvršćujući ovjes kako bi se dodatno smanjio kotač i dao maksimalna stabilnost u zavoju. PDCC (Porsche Dynamic Chassis Control) takođe može biti opcionalno opremljen aktivnim šipkama protiv prevrtanja.

Kako se pravi
Pored aerodinamike koja je revidirana, Porsche 911 Turbo sportska LED svjetla, klasična stražnja svjetlosna traka, a unutar nje se nalazi klasična garnitura serije 992 njemačkog sportskog automobila. Osim toga, možete ribolov po volji između različitih opcija poput Burmester audio sistema, sistema pomoći u vožnji Level 2 i još mnogo toga, dok je Chrono Pack standardno dostupan.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close