Automobili

Otkrijte Tesla Cibertruck do najsitnijih detalja

Tesla je otvorio Gigafabriku u Teksasu 7. aprila 2022. godine, na događaju pod nazivom Ciber Rodeo . Nova fabrika proizvođača električnih automobila koja se nalazi u Ostinu (Teksas) je gigantska, njena površina je 930.000 m².

Naravno, Elon Musk je prisustvovao događaju i pregledao predstojeći Tesla Cibertruck . Onaj koji je prikazan na sceni bio je radni prototip i očigledno su neki ljudi mogli da se približe pikapu, kao na ovom videu od Ciber Ovners na Jutjubu.


U ovom videu možemo videti da je prototip Cibertruck-a prilično oštećen i prožet nesavršenostima. Postoje znatne praznine između panela, kao i nekoliko neusklađenih panela, zalepljenih delova i oštećenih delova kao što su spoljašnji retrovizori.

Da budemo pošteni, ovaj Tesla Cibertruck je još uvek proizvodni prototip , tako da nije iznenađenje videti ove nesavršenosti. Neki delovi su možda sastavljeni ručno, pa otuda i greške. Već smo videli nekoliko prototipova drugih brendova i oni se dosta razlikuju od proizvodnih verzija po kvalitetu izrade.

Uz to, očekujemo da će produkcijska verzija imati mnogo bolji kvalitet izrade od onoga što vidite u videu.

Musk kaže da Teslina Gigafabrika u Teksasu ima kapacitet da proizvede milion automobila godišnje kada je u potpunosti operativna. Polovinu ove proizvodnje činili bi Tesla model I, kao i baterije koje koriste Tesla automobili. Cibertruck će se proizvoditi u ovoj fabrici i krenuće u prodaju 2023 .

Pored Cibertruck-a, 2023. će stići i “masovni talas novih proizvoda” . Mask nije otkrio imena ovih proizvoda, ali izveštaji kažu da oni uključuju drugu generaciju Roadster-a i Semi-a.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close