Automobili

Opel Corsa iRC, Irmscher priprema se penje na 200 konjskih snaga

Nemački pripremnik razvija komplet snage 200 ks i agresivnu karoseriju za gradski automobil Opel.
131 ks za benzinsku verziju i 136 ks za električnu verziju: ovo su trenutno najsnažnije varijante Opel Corse . Mora se reći da za sada još uvek ne postoji GSi verzija , akronim sinonim za sportskost koji zamenjuje OPC svetlo .

Međutim, pripravnik Irmscher sebi je postavio za cilj da zadovolji zahteve većine „trkačkih“ navijača (u svim značenjima te reči) i otkriva seriju ilustracija zaista ekstremnog Opela, Corse iRC.

Stil inspirisan relijem
Kompanija ima sedište u Remshaldenu i modifikovala je više od 500.000 vozila za 50 godina. Za Corsu su kompaniju inspirisali modeli koji se takmiče na VRC Svetskom reli šampionatu.

Zaista, uticaj rase je očigledan. Prikaz prikazuje uvećanu rešetku i lukove točkova sa aerodinamičnim cepačem od karbonskih vlakana i rebrima.

Bokove su proširene, dok zadnji deo s ponosom prikazuje novi difuzor sa centralnim ispustom i velikim spojlerom naslonjenim na postojeći spojler. Sve je to upotpunjeno vrlo agresivnom crveno-crnom livrejom.

Irmscher-ov katalog prilagođavanja Corse takođe uključuje sportsko ogibljenje za smanjenje visine automobila i 18-inčne alu felne u dizajnu Turbo Star.

Do 200 KS
Nadogradnje Corse već uključuju ECU komplet koji može povećati ukupnu snagu za 25 KS. Za ovu još malo ekstremniju verziju, međutim, tjuner želi da postigne 200 KS. Irmscher Corsa iRC proizvodiće se u ograničenoj seriji (radionica nije zvanično objavila tačan broj primeraka).

Jednom kada se plasira na tržište, čak će i Corsa moći da kaže svoje mesto pred pikantnijim rivalima. Pomisli se na Hiundai i20 N , Ford Fiesta ST i MINI John Cooper Vorks , koji svi proizvode 200 ks ili više.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close