Automobili

Oklopni Ferrari 458 Speciale

Super lagana dodatna zaštita za najboljeg konja Maranello
Jeste li ikad zgazili u garažu gledajući svoj slavni crveni Ferrari i sanjajući o jurišu na teroristički kamp? Zavrtite krofne usred epske tuče metaka? Na kraju, paravojni kamionet je malo kliše i previše spor za vašu borbu s otporom, zar ne?

Pa, spašavanje je blizu, jer sada u Los Angelesu postoji kompanija koja će vaš Ferrari pretvoriti u uporište, a da ga ne pretvori u desetine tona teškog rezervoara.

Graditelji ovog potpuno normalnog izgleda Ferrarija 458 Speciale zovu se AddArmor. Naravno, oni ne mogu stvoriti dovoljno prostora za trupe i municiju u V8 sportskom automobilu sa srednjim motorom, ali ponuđeni oklop nivoa B4 definitivno bi trebao biti dovoljan za tajnog agenta u samostalnoj misiji. Neće se odbiti od velikih mitraljeza, ali ako neko pokuša da vam duva sadržaj svog .44 Magnuma u ​​lice, neće uspeti.

AddArmor za to koristi poseban materijal, koji je navodno deset puta jači od balističkog čelika, sa 60 odsto manje težine. Oklop ovog 458 Speciale-a težak je samo 70 kilograma. Međutim, Kalifornijci takođe smanjuju težinu automobila. Sa čitavom armadom delova od karbonskih vlakana i novim izduvnim sistemom Capristo. Na kraju, postoji dodatna težina od 30 kilograma u poređenju sa serijskim automobilom. Impresivan.

Činjenicu da izduvni sistem udiše dodatnih 40 KS u 4,5-litarski V8 smatramo dobrodošlim sporednim efektom. Tako će ovaj Ferrari i dalje biti vrlo, vrlo brz. Na kraju, ovo je možda ipak najbolji oblik odbrane.

Naravno, malo je verovatno da će neko koristiti Ferrari u vojne svrhe. U stvarnosti se više radi o optimizovanoj zaštiti od krađe automobila i sličnih napada. U zavisnosti od područja u kojem vozite nešto tako retko kao Ferrari 458 Speciale, takva mera bi mogla imati sasvim smisla.

Takođe je pozitivno što je, prema AddArmor-u, oklop dizajniran tako da može biti naknadno ugrađen u bilo koje vreme. Najbolje oklopni automobil ikad, zar ne? Cena će verovatno biti manji problem. Automobil košta 625.000 dolara. Jao.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close