Automobili

Od svih Mercedesa ćemo se oprostiti u narednih nekoliko godina

Pojednostavljenje asortimana navešće Mercedes da napravi drastične izbore u narednim godinama. Kuća je već predvidela ove planove tokom 2022. godine, ali tek sada postoje konkretne informacije o narednim koracima nemačkog brenda.

Trenutno nema ništa zvanično, ali autoritet Car & Driver sugeriše da bi Mercedes uskoro mogao da odbaci mnoge modele kao što su CLS i AMG GTCoupe4. A ovi rastanak će biti samo početak.

Modeli sa numerisanim danima
Neki neodređeni „vrhunski rukovodioci“ otkrili su američkim novinama da će od trenutno prisutna 33 modela preživeti samo 14. „Srezovi“ će početi već 2024. sa CLS -om koji će se oprostiti od cenovnika širom sveta 20 godina kasnije od svog debija, dok će se C-Klasa Coupe i E Coupe spojiti u novi CLE .

Najbolji video snimci:

U 2025. godini, međutim, trebalo bi da dođe na red AMG GT Coupe4 , direktnog rivala BMV-a M8 Gran Coupe i Audija RS 7 Sportback.

Ali to nije sve, jer bi Mercedes nameravao da ukine karavan oko 2030. godine. C-Klasa , dakle, možda neće imati naslednika, dok će E-Klasa biti poslednji put obnovljena 2024. godine. Ovim modelima će se pridružiti i CLA Shooting Brake koji će, nakon nove generacije koja se očekuje oko 2025. godine, biti povučen do kraja decenije.

Ista sudbina i za GLC Coupe i GLE Coupe koji neće dobiti još jedan novi model.

Nova porodica
Međutim, ako je Mercedes s jedne strane spreman da se odrekne velikog dela svog trenutnog asortimana, sa druge se sprema za niz veoma interesantnih inovacija . U stvari, brend ima za cilj da poveća ponude brendova AMG , sa mnogim sportskim modelima koji bi uskoro mogli biti dodati na listu. U isto vreme brend Maibach će biti ojačan pod zastavom električne energije i novog modela baziranog na V-klasi .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close