Automobili

Novi NFT projekat u Lamborghiniju?

Lamborghini ima novi tizer video. Nažalost, nismo sasvim sigurni šta nam italijanski proizvođač sprema. Ovaj 50-sekundni snimak prikazuje Aventador Ultimae kako juri kroz nešto što izgleda kao kotlarnica sa mnogo parnih cevi. Na kraju, tekst kaže da nešto od “Ultimae” “uskoro stiže na Veb3” .

Tvorac kriptovalute Ethereum, Gevin Vud, skovao je termin Veb3 2014. To je sada popularna reč u tehnološkoj industriji. U intervjuu za Vood o konceptu, članak Vired -a definiše ideju na sledeći način:

„Na najosnovnijem nivou, Veb3 se odnosi na decentralizovani onlajn ekosistem zasnovan na blokčejnu. Platforme i aplikacije izgrađene na Veb3 neće biti u vlasništvu centralnog čuvara, već korisnika, koji će zaraditi svoj deo vlasništva pomažući u razvoju i održavanju ove usluge“.

Da budemo iskreni, nismo sasvim sigurni šta Lamborghini namerava da uradi sa Aventadorom i Veb3. To bi mogao biti još jedan nezamenljivi token (NFT).


U januaru 2022. Lamborgini je prodao „Svemirski ključ“. Ovo je napravljeno od pet malih komada ugljeničnih vlakana koji su bili deo istraživačkog projekta na Međunarodnoj svemirskoj stanici 2019. Proizvođač automobila ih je uokvirio i dodao KR kodove sa vezom za NFT.

Ovih pet NFT-ova prodato je za ukupno 659.636 dolara na aukciji. Konkretno, nagrade su bile 203.636, 126.000, 110.000, 70.000 i 150.000 dolara. Lamborghini je takođe napravio aukcijsku stranicu za prodaju NFT-a .

Lamborghini je takođe nedavno odlučio da vrati Aventador Ultimae u proizvodnju nakon što je njih 15 potonulo na brodu Feliciti Ace dok je brod prevozio superautomobile u Sjedinjene Države.

Aventador Ultimae je najmoćniji nehibridni Lamborghini ikada. To bi trebalo da bude poslednja evolucija V12 superautomobila pre prelaska na hibridnu pomoć za sledeću generaciju.

Atmosferski 6,5-litarski V12 razvija 780 konjskih snaga i 720 Nm obrtnog momenta.Model ima suvu masu od 1.550 kilograma, što je 25 kilograma manje od Aventadora S. Ultimae dostiže 100 kilometara na vreme za 2,8 sekundi. Maksimalna brzina je 355 km/h (220,5 mph).

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close