Automobili

Novi Ferrari Icona iznenadio je centralnim izduvnim gasovima

Navodno će Ferrari predstaviti svoj novi model Icona u novembru, a ovi špijunski snimci prikazuju zadnju stranu. Konačno, za sada crni premaz i dalje skriva celinu, ali još uvek možemo identifikovati neke zanimljive elemente.

Jedan od najočiglednijih elemenata je centralni ispušni otvor. Ako još ne vidimo cevi dobro, čini se da su otvori prilično veliki.

Galerija: Ferrari Icona špijunske fotografije
Ferrari Icona špijunske fotografije rep
6 Slike
Takođe možemo razlikovati vrlo tanka zadnja svetla, dok je spojler integrisan u zadnju stranu. Automobil je postavljen na velike felne sa pet pari žbica.

Trenutne glasine govore da je novi model Icona inspirisan stilom trkačkog automobila 330. P4 iz 1967. Za srednje montirani motor se kaže da je 6,5-litarski V12 iz 812 Competizione . U ovom drugom motor razvija 830 konjskih snaga i 692 Nm obrtnog momenta, ali neka podešavanja na ovoj Iconi bi ipak mogla povećati snagu.

Svi do sada prikupljeni podaci ukazuju na to da nova Icona ima motor sa sagorevanjem. Termički. Bez elektrifikacije. To bi takođe mogao biti jedan od poslednjih Ferrarija bez električne pomoći, jer modeli ovog brenda sve više koriste hibridnu energiju.

Nova Icona delila bi svoju šasiju sa LaFerrari Apertom . To bi moglo značiti da bi budući kupci mogli podići krovnu ploču kao na trkaćem automobilu P4 Spider.

Prethodni modeli Icone bili su Monza SP1 i SP 2, a Ferrari je proizveo manje od 500 primeraka. Za sledeći model proizvođač bi takođe mogao da obezbedi veoma ograničenu proizvodnju. Njegova cena bi trebalo da bude između 2 i 2,5 miliona evra.

Ferrari je navodno već pokazao neke od svojih najvernijih kupaca novu Iconu, dok su narudžbe verovatno već počele. Za nas koji pripadamo običnim ljudima, moraćemo da sačekamo događaj Ferari Finali Mondiali u novembru.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close