Automobili

Nova Mercedes E-Klasa pokazuje svoj profil uoči premijere 25. aprila

Mercedes-Benz će predstaviti redizajniranu E-Klasu u utorak, 25. aprila 2023. Tizer slika nam daje prvi pogled na limuzinu sledeće generacije, koja pokazuje poznati dizajn, ali možemo da vidimo samo deo vozila.

Brojni Erlking lovci su tokom testiranja već fotografisali seriju 214 u različitim varijantama karoserije i opreme . E -Klasa će dobiti evolucionu nadogradnju dizajna koja je, iako je po izgledu slična trenutnom vozilu, i dalje nova.

Klizač za fotografije ispod upoređuje tizer (levo) sa postojećim modelom (desno) i postoje jasne razlike. Prepoznatljiva linija sa strane ide iznad kvaka na vratima umesto da seče kroz njih. Takođe, linija na prednjem i zadnjem delu limuzine je oštrija na novom modelu.

Postoje i značajne promene u unutrašnjosti, koje je Mercedes već u potpunosti prikazao (pogledajte galeriju na kraju članka): vozač ima sopstvenu digitalnu instrument tablu. Model će takođe imati integrisani infotainment ekran u instrument tabli, sličan potpuno električnom EKE .

E-Klasa čini most između C- i S-Klase i ova kombinacija će biti primetna u unutrašnjosti. Priča se da će C-Klasa imati 11,9-inčni ekran kao standard, a S-Klasa će imati 12,9-inčni OLED ekran kao opciju.

Međutim, raspored nije samo kopija EKE unutrašnjosti, jer se Mercedes-Benz odlučio za tanje spoljašnje ventilacione otvore zakrivljenog oblika, koji su povezani sa centralnim glavnim ventilacionim otvorom.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close