Automobili

Na prodaju je Lamborghini Countach iz filma Vuk sa Volstrita

Bioskopski automobili su uvek veoma posebni objekti , a još više oni koji su „glumili“ u nekim filmovima koji su globalno prepoznati kao jedni od najpoznatijih ikada proizvedenih.

A to je upravo slučaj sa Lamborghini Countach 25esimo Anniversario „Hero Car“ (tj. primerom posebno modifikovanim da izgleda pokvareno) koji se pojavio u filmu Vuk sa Volstrita , koji je režirao i producirao Martin Skorseze, zasnovan na istinitoj priči o finansijski broker DŽordan Belfort.

Automobil, sačuvan baš onakav kakav se pojavio u filmu, prodaće 25. novembra u Abu Dabiju kompanija Bonhams Cars, po procenjenoj ceni između 1,5 i 2 miliona dolara (između 1,4 i 1,8 miliona evra po trenutnom kursu).

Specijalno srušen
Beli Lamborghini Countach koji vidite na fotografijama je stvaran i ne, nije rekvizit, već pravi superautomobil iz Sant’Agata Bolonjeze, koji su posebno srušili bioskopski stručnjaci. Ozbiljna udubljenja su, u stvari, nastala pre snimanja , udaranjem automobila o kamion i čeličnu platformu.

Ukupno se automobil pojavio u dve najvažnije scene filma. Prvi je gde sam Belfort, koga igra Leonardo Dikaprio , očajnički puzi prema automobilu Heroja , nakon čega nogom otvori jedna od makazastih vrata i “spusti” se u kokpit.

Drugi je, međutim, onaj dugi flešbek , koji je koristio direktor da bi ponovio šta se desilo prethodne večeri na putu od kluba u kojem je bio kući, tokom kojeg se – otkriće se – automobil sudario sa nekoliko vozila i objekata, ostajući potpuno nesvesni nastalog haosa.

Postoje samo dve
„Uništeni” Lamborgini na fotografijama, međutim, nije bio jedini koji je Skorseze koristio za snimanje filma. Gotovo identičan i neoštećen automobil, naime, korišćen je za scene pre nesreće i biće prodat 8. decembra na aukciji u NJujorku .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close