Automobili

Mitsubishi Moonstone, SUV iz svemira

Ime je sugestivno: Mesečev kamen , “Mesečev kamen”, zapravo izgleda kao svemirsko izviđačko vozilo, a delom je i zato što je ko god da ga je dizajnirao inspirisan temama iz aeronautike.

Reč je o konceptu koji predstavlja pretpostavku mogućeg budućeg višenamenskog vozila brenda Mitsubishi , ali takođe predstavlja tezu heterogene grupe studenata upisanih na Master u transportni dizajn u organizaciji IED , Evropskog instituta za dizajn u Torinu, uz saradnju od tri dijamanta.

Električni za sve terene
Timu, koji koordinira Mitsubishi stile centar, poveren je zadatak da zamisli budućnost već danas najpopularnijeg tipa vozila, SUV-a. Rezultat je vozilo dužine 4,66 metara i međuosovinskog razmaka od 2,70, širine 2 metra i širine manje od 1,70, čiji je stil stecište različitih inspiracija.

Mitsubishi Moonstone je u stvari moderno vozilo orijentisano ka budućnosti, ali sa mnogo dodirnih tačaka sa sadašnjošću: prefinjena aerodinamika koja pomaže motorima i bateriji (da, električni je, jeste li sumnjali?) da ostvare maksimalnu efikasnost, sa tehnologijama koje pomažu da se postigne maksimalna efikasnost. već danas počinjemo da vidimo kamere koje zamenjuju retrovizore i mišićave oblike koji spajaju glatke površine.

Sve je dizajnirano da obezbedi visoku mobilnost na „mesečevim“ površinama, kao što su zaobljene ivice, svetla postavljena visoko i dalje od neravnina, veliki točkovi sa felgama od 21 inča i gume za sve terene i klirens od više od 25 cm Trakcija je prirodno pogon na sva četiri točka, čak i ako nema konkretnih detalja o broju i performansama motora, kao i o veličini i kapacitetu baterije.

S druge strane, poznato je da je vožnja u potpunosti žičana , bez fizičkih veza između komandi i mehaničkih delova već se upravlja isključivo elektronskim vezama. Unutrašnjost, projektovana prema ovoj slobodi delovanja, nije fizički prisutna na modelu u punoj veličini, već je definisana i prikazana u trodimenzionalnim slikama.

To je već “za muzej”
Nakon otkrivanja, koje je održano danas u 12:00 na OGR-u u Torinu, koncept će neko vreme biti izložen u Mauto- u, Nacionalnom muzeju automobila u glavnom gradu Pijemonta, nakon čega je moguće da će iskoristiti druge važne etape, jedna od onih koje bi mogle biti sledeće na sledećem MiMo-u, Sajam automobila u Milanu-Monci zakazan za jun.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close