Automobili

MINI predviđa detalje i enterijere nadolazećih modela

U MINI-ju se uskoro otvara novi kurs , takođe u smislu stila. Do 2025. asortiman će biti potpuno obnovljen, budućim generacijama MINI-ja sa 3 i 5 vrata i Countriman-a i debi modela Aceman.

Svaki od ovih modela će sa sobom doneti novu interpretaciju klasičnog MINI izgleda i mnogo novih karakteristika enterijera.

“Jednostavnost i ličnost”
Nakon prikazivanja nekoliko tizer fotografija sa i bez velova, engleski brend predstavlja neka od rešenja koja ćemo videti na sledećim MINI-jima. Sve modele karakteriše „ harizmatična jednostavnost “, jezik dizajna koji se – prema Oliveru Heilmeru, šefu MINI dizajna – fokusira na osnovne stvari, izražavajući snažan individualni karakter u mnogim detaljima.

Tako se Kuća reinterpretira, kako u eksterijeru, tako iu unutrašnjosti. Na brodu ćete naći kružnu instrumentaciju sa OLED ekranom prečnika 240 mm koji kombinuje funkcije instrument table i monitora na vozilu.

Volan je takođe radikalno redizajniran i sada ima dizajn sa dva kraka. Kao opcija, može se zatražiti verzija sa tri kraka, sa trećim elementom koji predstavlja završnu obradu tkanine. Generalno, na MINI-ju ćemo naći nove presvlake i neobjavljene umetke, kao što su Vibrant Silver i šara na sedištima.

Funkcionalni izbori
Izbor dizajna nije samo estetski, već i funkcionalan. To pokazuju MINI točkovi koji će imati grafički motiv koji karakterišu jaki kontrasti boja i specifičan oblik za poboljšanje aerodinamičkih kvaliteta.

Ovaj poslednji aspekt biće veoma važan s obzirom na to da će svi modeli imati odgovarajuću električnu varijantu ( Aceman će biti samo na baterije). S tim u vezi, već znamo da će MINI sa 3 i 5 vrata biti dostupni u verzijama sa oko 200 i 400 km autonomije, dok bi električni Countriman mogao da pređe 400 km takođe zahvaljujući rešenjima proučavanim za aluminijumske felne i više.

I u narednim mesecima nadamo se da ćemo saznati više novih detalja o MINI vozilima nove ere.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close