Uncategorized

Maserati Levante Trofeo, špijunske fotografije nove generacije

Super SUV Trident trebao bi ugraditi novi motor koji može dotaknuti 600 KS s više od 720 Nm okretnog momenta
Trenutno je fokus oko imena Maserati koncentriran na MC20, novi super sportski automobil koji će trident predstaviti idućeg maja. No, Casa del Tridente ima još mnogo novosti, a uskoro će stići restilizacija Quattroportea, Ghiblija i Levantea. Upravo je SUV glavni junak nekih špijunskih fotografija koje ga prikazuju za vrijeme klasičnih hladnih testova, s nekim elementima koji daju velike tragove o tome što je skriveno ispod haube.

Estetika i značke zapravo govore o tome da pod besprijekornom guštom velikog Maseratijevog SUV-a leži mehanika obnovljene verzije Trofeo, odnosno sportskija i brža varijanta, s potpuno novim srcem.

Nema više ponija
Zapravo nije tajna da će novi Maserati kurs biti bez motora proizvedenih iz Ferrarija, zbog čega se zbogom oprostio od trenutnog 3-litarskog V6 i 3,9-litarskog V8, kojeg je potonji koristio i trenutni Levante Trophy. Ali šta će biti na njenom mestu? U pomoć nam dolaze špijunske fotografije, s malom značkom na kojoj piše: “4.0 V8 AWD 590HP”.

Fotogalerija: Maserati Levante Spy Photos Trophy

Fotografije 2021 Maserati Levante Spy Trophy

Mali list veličine, ali velik za ono što otkriva. Da je ono što on kaže istina, znamo da će novi Maserati Levante Trofeo (i drugi moćniji Maserati) biti opremljen novim 4-litarskim V8 sa 590 KS, 10 KS više od trenutne generacije. Moment, trenutno 729 Nm, takođe bi mogao istovremeno rasti.

Unutrašnjost je takođe nova
Naši fotografi su također uspjeli fotografirati putnički prostor, nažalost, međutim, iz daljine i sa zatvorenim vratima. Svakako nije najbolja situacija da se unutra uhvate bilo kakve vijesti, ali u ovom slučaju dovoljno je da se gornji dio nadzorne ploče prekriva crnom krpom koja naizgled prekriva uzdignuti monitor.

Osim aspekta, više je nego vjerovatno da će uz to postojati i neviđena 100% digitalna instrumentacija te da će se za to pobrinuti Uconnect 5, nova verzija FCA infotainment sistema pogodna za rad na monitorima s maksimalnom dijagonalom od 12 , 3 “. Mjera koja bi bila dobro prilagođena velikom luksuznom SUV-u kao što je Maserati Levante.

Izvor: CarPix

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close