Automobili

Mansori razbija novi Mercedes-Benz S-klase

Na programu, kompletan komplet za telo i mali porast snage.
S-klasa u Mercedesovoj paleti vrhunac je luksuza, tehnologije i prefinjenosti. Ali to je pre posete Mansori koja, pored luksuznog i rafiniranog karaktera pojedinih automobila, ponekad uspe da im daju potpuno drugačiji aspekt, kao što je to slučaj za određene Bentleis ili neke Rolls-Roices , postaje gotovo neprepoznatljiv kada napuštaju svoje radionice .

Danas nam Mansori nudi reinterpretaciju nove Mercedesove S-klase i, nekada to nije uobičajeno, kao što možete videti na fotografijama, priprema daleko od toga da je ekstravagantna u poređenju sa drugim modelima koje je prethodno pripremio.

Estetski, S-klasa koju je pregledao Mansori prima elemente karoserije izrađene od ugljeničnih vlakana kao što su usisnici za vazduh, školjke spoljnih ogledala, elementi pragova vrata, kao i zadnji branik. Krovni spojler i spojler na zadnjim vratima takođe dizajnirani od ugljeničnih vlakana dovršavaju spoljnu pripremu, kao i one ogromne felne od 22 inča iz kataloga Mansori.

Unutra se nudi nekoliko vrsta prilagođavanja putem prilično plemenitih materijala. Nalazimo kožne presvlake, obojene završne obloge koji podsećaju na spoljnu boju ili umetke od ugljeničnih vlakana ili aluminijuma. Volan može biti odeven u kožu i karbon, kao i aluminijumske pedale.

Konačno, ispod haube, Mansori je instalirao svoju PoverBok kutiju da pojača snagu odabranih motora. A među dotičnim motorima nalazimo verziju 400d koja sada razvija 395 konjskih snaga i 937 Nm obrtnog momenta , odnosno 65 konjskih snaga i 137 Nm obrtnog momenta u poređenju sa osnovnim modelom. Verzija 500, koja se ne prodaje u Francuskoj, vidi kako se njena konjica penje na 526 konjskih snaga i 629 Nm , odnosno 91 konjsku snagu i 109 Nm više.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close