Automobili

Lotus Emira – najava za najnoviji termalni Lotus!

Poslednji termalni Lotus je ušao u proizvodnju.
Jaguar , Volvo , Ford (u Evropi), Bentlei , Fiat … Mnogi proizvođači su odlučili da idu u narednim godinama potpuno električni. I na strani najsportskijih brendova stvari se kreću u ovom pravcu, posebno kod Alpine-a koji je to objavio ili Lotusa . I ako nam Lotus Evija već daje uvid u električni sportski izgled budućnosti, vreme je da se oprostimo od termalnog motora.

I tačno, britanski proizvođač je objavio novu najavu svog najnovijeg automobila sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem. Otkrivamo gornju polovinu upravljača automobila, prekrivenu alkantarom i odevenu u žute šavove, boju koja se takođe nalazi na srednjoj tački. Takođe pronalazimo nedavno revidirani i ispravljeni Lotusov logotip, koji je već prekrižen u Eviji, ali takođe i, pre svega, iza volana, lopatice za menjanje brzina. Zaista, Emira će biti dostupna sa automatskim menjačem, mada se potajno nadamo da će tamo biti i ručni menjač!

Poznata i pod kodnim imenom „Tip 131“, Lotusova labudova pesma kada su u pitanju grejači takođe ima svoju potpuno digitalnu instrumentaciju. Jedan od ekrana prikazuje nam G brojač, dok takođe otkrivamo ekrane režima „Tour“ i „Sport“. Na ovom poslednjem možemo videti da se crvena zona blago povećava do 7000 o / min.

Istovremeno sa ovim slikama buduće sportistkinje, takođe saznajemo da je Emira tek ušla u predprodukciju u Hetelu nakon što je u fabriku urađeno više od 100 miliona funti (približno 116,5 miliona evra). Brend koji pripada Geeliu zapošljava više od 200 ljudi.

Galerija: Teatre Lotus Emira
Lotus Emira Teaser
4 Slike
Zamenjujući Elise, Ekige i druge Evore, ova potpuno nova i jedinstvena Emira trebalo bi da ima 2.0-litarski turbo četvorocilindrični motor od partnera koji ostaje na potvrdi. Takođe smo čuli da bi se Evora dokazana 3,5-litarska Toiota V6 mogla vratiti u igru. Dva motora koja bi trebalo da se odreknu bilo kog oblika elektrifikacije.

Još malo strpljenja pre otkrivanja nove Emire, biće predstavljena uživo iz sedišta Lotusa u Hetelu 6. jula. Automobil će se pojaviti na festivalu brzine Goodvood 2021. godine nekoliko dana kasnije, kako bi debitovao u javnosti.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close