Automobili

Lamborghini Countach, superzvezda House of Gucci

Dok čeka moderni Countach, verzija za 25. godišnjicu stavlja Countach u središte pažnje u Holivudu.
Dok čekaju da se ponovo rodi, Lamborghini Countach je ponovo zvezda filma. Automobil se može videti u trejleru za House of Gucci , film Ridleija Scotta u kojem igraju Al Pacino, Salma Haiek, Ladi Gaga, Jared Leto, Adam Driver i Jeremi Irons (da navedemo samo glavne uloge).

Ova veoma velika produkcija osvrće se na istoriju porodice Gucci i na to kako su uspeli da stvore svoje carstvo u svetu visoke mode.

Kratki video trejler, koji je na IouTube postavila kompanija Metro-Goldvin-Maier, već je dostigao 10 miliona pregleda. Sportski automobil Sant’Agata Bolognese, koji će 2021. godine proslaviti 50. godišnjicu, predstavljen je kao koncept 1971. godine da zameni Lamborghini Miuru, još jednu italijansku legendu.

Countach, 25. godišnjica
U trejleru za film, čije je objavljivanje zakazano za novembar, vidimo Lamborghini Countach 25 Anniversario. Proizveden između 1988.

Ovaj Countach je sadržao toliko nadogradnji da je 3000 od 8000 komponenti napravljeno posebno za model. Nova konfiguracija, nova aerodinamika, isti 5,2-litarski V12 motor koji je predstavio Countach Kuattrovalvole iz 1985. godine: razvio je 455 KS, 501 Nm obrtnog momenta i najveću brzinu od 300 km / h. Proizveden je u 658 primeraka pre nego što je ustupio mesto Diablu .

Countach i bioskop
Ovo nije prvi put da se Lamborghini Countach koristi u filmu. Najpoznatiji primer je nesumnjivo beli automobil kojim je upravljao Leonardo di Kaprio u filmu Vuk sa Vall Streeta .

Ali automobil Sant’Agate Bolognese, koji je oduvek oličavao sam koncept superautomobila u smislu izgleda, konfiguracije i performansi, pojavio se na velikom i malom ekranu u mnogim drugim prilikama: bio je protagonista nekih jurnjava velikom brzinom u čuvenu seriju Miami Vice, a takođe su inspirisali mnoge sportske automobile u mnogim crtanim filmovima iz različitih epoha, koji su bili inspirisani ovim legendarnim linijama.

Konačno, da bismo se vratili mogućem nasledniku Countacha ili novom modelu koji će na neki način proslaviti godišnjicu, kao što smo videli, kruže mnoge glasine. Lamborghini je već objavio foto i video tizer. Za ostalo, misterija ostaje!

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close