Automobili

Koncepti Hiundai N Vision 74 i RN22e u akciji na stazi

Retko se može videti da konceptni automobil dobije toliko pažnje i pohvala kao novi Hiundai N Vision 74 EV. RN22e, zasnovan na Ionik 6 , takođe dobija dobre povratne informacije, omogućavajući južnokorejskom proizvođaču da postigne dvostruki pogodak.

Jedina negativna stvar dolazi iz skepticizma da vidimo kako ova dva automobila jednog dana prelaze granicu stvarnog sveta i stižu na naše ulice. Međutim, i to je već dobar znak, oni postoje, a video iznad, koji je napravio N tim Hjundaija, dovoljan je da izbriše sve sumnje.

Postavljen na IouTube ubrzo nakon zvaničnog predstavljanja dva koncepta 14. jula, ovaj kratki video o vožnji ispunjava očekivanja entuzijasta. Nema naracije, priče i samo minimalna muzika koja prati radnju. Rezultat je snimak od skoro četiri minuta gde vidimo RN22e, a zatim N Vision 74 kako se jednostavno zabavlja na stazi.

Hiundai ove automobile naziva Rolling Labs , i svaki ima specifičnu misiju da istražuje aplikacije visokih performansi za buduća električna vozila N brenda.

Galerija: Hiundai N Vision 74
Hiundai N Vision 74 Concept
28 Slike
Doduše, zvanične Hiundai fotografije su malo previše dobre u nekim aspektima. Ovo je verovatno navelo neke ljude da se zapitaju da li su slike samo renderi planiranih koncepata koji su još u razvoju. Inače, video takođe izgleda veoma uredno. Ali ima i mnogo trenutaka u kojima su oba koncepta jasno živa, veoma stvarna i jasno pokazuju svu svoju moć.

N Vision 74 je moćniji od ova dva. Tehnički, to je hibridno električno vozilo, koje kombinuje vodoničnu gorivu ćeliju i bateriju za napajanje dva elektromotora, po jedan za svaki zadnji točak. Rezultat je kombinovana snaga od 680 konjskih snaga (500 kilovata), ali sa pojedinačnim motorima pozadi, Hiundai će istražiti različite aspekte vektorisanja obrtnog momenta u aplikaciji sa električnim pogonom. Hiundai takođe tvrdi da kombinacija vodonične gorivne ćelije i baterije može postići niže temperature.

Galerija: Hiundai RN22e
Hiundai RN22e koncept
16 Slike
Što se tiče RN22e, to je ukus modela Ionik 6N. To je prvo Hiundai vozilo sa performansama koje koristi E-GMP platformu, sa istim pogonom na sve pogone od 585 konjskih snaga (430 kV) koji se koristi u Kia EV6 GT. Odatle, RM22e je na misiji da istraži aero konfiguracije, kao i vektorisanje obrtnog momenta za AVD EV visokih performansi.

Ionik 6 N je prilično zagarantovan u ovom trenutku, iako ne izgleda baš kao RN22e. Nažalost, Hiundai nije dao nikakve naznake da li će se proizvoditi N Vision 74. Međutim, s obzirom na ogromno priznanje koje ovaj koncept dobija, ko može da kaže šta budućnost nosi? Ako nastavimo da pričamo o tome, možda će vas Hiundai poslušati?

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close