Automobili

„Kameni“ Lamborghini Countach na aukciji: Rod Stjuart je

NJegov oštar glas i rok balade zauzeli su vrh top lista 70-ih i 80-ih, ali Rod Stjuart nije samo jedan od najpoznatijih pevača tog doba. U stvari, britanski umetnik je takođe veliki kolekcionar automobila, posebno Lamborginija.

Nekoliko Miura i najmanje dva Countach- a prošlo je kroz Stjuartovu garažu , uključujući veoma redak model za 25. godišnjicu . Upravo je ovaj poslednji završio na aukciji na Bring A Trailer-u , gde su mnoge ponude već stigle.

Potpuno crni “Bik”.
Countach 25° Anniversario je proizveden od 1988. do 1990. godine u samo 658 modela. Najmoćnija i najekskluzivnija evolucija sportskog automobila iz Sant’Agata Bolonjeze nosi potpis veoma mladog Horasija Paganija (da, „oca“ istoimenog brenda) koji je za tu priliku redizajnirao estetiku i aerodinamiku ovog prelepog „Lamboa“. ”.

U stvari, ova verzija predstavlja neku vrstu “restilizacije” originalnog Countach-a, sa 3.000 novih delova od ukupno 8.000 koliko ih čini automobil. Glavne promene se tiču novih usisnika vazduha, prisustva bočnih pragova, nove geometrije vešanja i ad hoc enterijera. Lamborghini pokreće 5.2 V12 od 455 KS koji omogućava maksimalnu brzinu od 300 km/h i ubrzanje od 0-100 km/h za oko 5 sekundi.

Countach na aukciji je isporučen Stjuartu 1989. godine i ostao u njegovoj porodici do maja 2022. kada ga je kupio sadašnji prodavac. Primerak je totalno crn, sa potpuno crnom bojom i enterijerom i zaista vanvremenskim šarmom. Lamborghini je nedavno prošao mehaničke radove na motoru i vešanju i prešao je samo 12.000 km .

Countachova aukcija još traje i završava se sutra, 14. marta. Trenutno su ponude dostigle 383.000 dolara (oko 370.000 evra ) i verovatno je da će letvica još više rasti u narednih nekoliko sati.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close