Automobili

Kada najveći Hamer na svetu nudi malu vožnju

Da li se sećate Hummer H1 ? Američki terenski automobil izveden iz Humveeja američke vojske je svakako glomazan, ali bledi u poređenju sa ovim čudovištem: H1 Ks3.

Zašto Ks3? Jednostavno zato što je ovaj model tri puta veći od originalnog modela. Potpuno apsurdno i nemoguće za upravljanje vozilo, koje stoga ima svoje mesto u neverovatnoj kolekciji šeika Hamada bin Hamdana Al Nahjana.

Hummer H1 Ks3 je praktično veličine rudarskog kamiona. Sa svojih 6,6 metara visine, 14 metara dužine i 6 metara širine, kretanje ovog modela zahteva mobilizaciju policije i posvećenih saobraćajaca. Kao što vidite, u poređenju sa drugim modelima, čak i sa originalnim Hummerom koji nije ništa slično malom automobilu, Ks3 impresionira.

H1 Ks3 se oslanja na ne manje od četiri dizel motora. U ogromnoj dvospratnoj kabini ima mesta za kupatilo i kuhinju. Potrebno je nekoliko ljudi da bi to funkcionisalo.

Ali to očigledno nije mnogo važno šeiku Hamadu bin Hamdanu Al Nahjanu, koji je odlučio da svoj Hummer H1 Ks3 preseli u svoj muzej, odnosno Muzej istorije off-Road-a koji se nalazi u Al Madam, Ujedinjeni Arapski Emirati. Takođe ima još tri muzeja ovog tipa u Maroku i UAE.

Tu su izložena praktično sva vozila milijardera, koji je rekorder za najveću kolekciju terenskih vozila na svetu. U 2020. Al Nahjan je posedovao 718 automobila.

Među njegovim najapsurdnijim vozilima su Ram Pover Vagon KSL, Dodge Ram čija je karoserija izdužena da bi se smestila u bazen, ili Jeep Villis veličine Hamera H1 Ks3. U takvoj kolekciji, čak i izuzetno redak Lamborghini LM002 bi prošao nezapaženo…

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close