Automobili

Jaguar XE R-Dynamic 2.0 180 KS Auto, prednosti i nedostaci

Limuzina Jaguar nudi šarm, privlačnu dinamiku i vrlo atraktivne operativne troškove u dizelskoj varijanti Bila je to 2015. godina kada se Jaguar XE rodio iz platforme razvijene ad hoc.

 Karte su izgledale kako bi se igrale ravnopravno sa konkurentima: karoserija od legure aluminija, kao i skoro sva karoserija i motori porodice „Ingenium“, koji su sastavljeni u posebno izgrađenoj fabrici. Ponovo pogon na zadnjim kotačima, uravnoteženost težine 50:50 i biciklistički obrazac koji se ne vide svakodnevno na ovakvim automobilima. Iako četiri godine na njegovim ramenima nije malo na ovom području, Jaguar XE i dalje izgleda svjež u mnogim aspektima, a u prednosti i nedostatke današnjice pokušavamo razumjeti ima li ili ne zadržavanja njemačkih rivala na cjedilu.

 U većini slučajeva oni koji kupuju takav automobil orijentirani su na velike udaljenosti ili su u svakom slučaju netko tko provodi puno vremena u automobilu. Kvaliteta zabave tako dolazi u prvi plan i XE nudi dva uistinu izvrsna ozvučenja u pogledu akustike.

 Oboje potpisuje Meridian i ako volite muziku ili je često vaš pratitelj na putovanju, preporučujemo sistem sa 17 zvučnika od 825 W, što iskustvo slušanja podiže na razinu najpopularnijih sistema. Vrijedne su završne obrade i dizajn zvučnika na vratima.

 Ako je istina da se tipični kupac ovih automobila, s obzirom na raspon cijena, posebno ne plaši potrošnjom, istina je i da u pogledu efikasnosti XE zadivi razinama koje ne biste očekivali od automobila ove veličine. Ingenijumski aluminijumski motor od 180 KS, 2.0 L u kombinaciji sa 8-stepenim ZF menjačem, uspeva da održi prosek od 5,2-5,5 L na 100 km autoputa. 

Naravno, naši podaci su računarski podaci na vozilu, ali čak i ako se pokazalo da su malo veći, uopće ne bi bilo loše. Vidljivost nije jedna od jakih tačaka ovog Jaguara, ali ima kameru sa savršenom definicijom u svim uslovima. 

Možda se čini očiglednim, ali neki sistemi ne mogu dobro podnijeti svjetlost, ovisno o smjeru iz kojeg dolaze i jasnoj slici nije tako jednostavno. Srećom za XE to nije problem i pored pomoći koju pruža dualna grafika na ekranu su i 360 ° senzori. Ne treba ni pominjati da kod nas u automobilu uglavnom gledate estetiku. Što se tiče linije za ovaj XE, može se reći vrlo malo, posebno u test konfiguraciji, s totalno crnim izgledom za vanjske i interijere.

 Engleska elegancija u kombinaciji sa sportskim izgledom ovog postava. Nikad to ne biste rekli, ali izgleda da je sposoban privlačiti kad prođete naseljenim centrima daleko prevazilaze očekivanja i svakako veći od onih koji mogu zarobiti rivale u segmentu; Serije 3, Audi A4 i C klase, Uz to, dodatna poenta u korist dizajna je ličnost: ne postoji niti jedan centimetar koji bi izgledao kao jedan od konkurenata.

 To se možda čini očiglednim, ali zaista je zadivljujuće kako XE, čak i na 19 ”felnama, uspeva da bude ležeran u većini naglim delovima. Pavé, rupe, gužve, gužve, gotovo ništa ne mogu probaviti u potpunom spokoju. Vaše oko vidi prepreku, pripremate se da prihvatite udarac i umjesto toga ga jedva primijetite. Ovo je zahvaljujući vrlo rafiniranom rasporedu, koji sprijeda ima ovjes sa dvostrukim krakom, koji može amortizeru pružiti veća putovanja i održavati kut pregiba konstantnim tokom zavoja. Sve to prati ekstremna tišina motora koji pri 145 km / h iznosi 2000 obrtaja.

 Dodajte neprimetnu promjenu u funkcioniranju i nijedan cilj neće se činiti toliko daleko. Rekli smo da nam se sviđa linija i prije svega zbog kosog dijela straga, ali ovaj se dinamizam plaća kada odete konzultirati retrovizor. Nema drame u fazi manevriranja kao što je već objašnjeno, ali kad vozite, možda noću, postaje teško vidjeti automobil iza nas ukoliko je blizu. Naravno da možemo pomoći kod bočnih ogledala, ali to ostaje poanta koja nam se nije dopala. 

Sama po sebi vrlo je zanimljiva prisutnost sistema koji kombinira analogni i digitalni kako ne biste izgubili šarm ruku i dodali sve informacije koje vam može dati ekran, na čijim stranama brzinomjer i tahometar i dalje rade. Međutim, nažalost, to nije TFT ekran i čitljivost kada svjetlost usmjerava direktno na sliku gotovo je nula. Šteta, čak i ako se ne radi o stanju koji se stalno javlja. na stranama kojih brzinomjer i tahometar i dalje rade. 

Međutim, nažalost, to nije TFT ekran i čitljivost kada svjetlost usmjerava direktno na sliku gotovo je nula. Šteta, čak i ako se ne radi o stanju koji se stalno javlja. na stranama kojih brzinomjer i tahometar nastavljaju sa radom. Međutim, nažalost, to nije TFT ekran i čitljivost kada svjetlost usmjerava direktno na sliku gotovo je nula. Šteta, čak i ako se ne radi o stanju koji se stalno javlja.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close