Automobili

Jaguar F-Pace SVR (2021) je sada brži i aerodinamičniji

Facelift vreme za jedan od dopadljivijih SUV-ova performansi
Jaguar F-Pace SVR je na tržištu tek dobre dve godine, ali već postoji – paralelno sa normalnim varijantama F-Pace – lifting lica, iako umerenog.

Za 2021. godinu, vrhunski SUV model je dobio veći obrtni momenat, između ostalog, što rezultira boljim ubrzanjem i većom maksimalnom brzinom. Pored toga, prednji deo je aerodinamizovan. Rezultat je 35 odsto manje podizanja.

5.0-litarski V8 sa prednapunjenim motorom isporučuje 550 ks kao i ranije, ali obrtni momenat se povećava za 20 do 700 Nm. Pored toga, SVR je dobio osmostepeni automat iz divljeg KSE SV Project 8 . Uključujući novu funkciju kontrole lansiranja.

Sve ovo čini jedan od najslišajnijih i šaljivijih SUV-ova bržih za pokretanje, brži u Vmaku, a malo ekonomičniji čini i dobar deo.

0-100 km / h sada ide glatkih 4,0 umesto 4,3 sekunde, maksimalna brzina se povećava za 4 do 287 km / h. Pored toga, prosečna potrošnja pada sa 11,9 na 11,4 litara, delom zahvaljujući optimizovanoj aerodinamiki. Koeficijent otpora pada za 0,1 do 0,36.

U pogledu dinamike vožnje, 2021 F-Pace SVR ne bi trebao imati koristi samo od malo više muskulature. Jaguar je takođe prilagodio električni servo upravljač i podvodio šasiju novim utičnicama i izmenjenom mapom za prilagodljive amortizere, što bi trebalo da poveća udobnost u vožnji pri malim brzinama.

Pored toga, osećaj kočenja je bio fino podešen. Dvodelne disk kočnice – 395 mm napred i 396 mm pozadi – u novom modelu su podržane integrisanim pojačivačem kočenja. Ovo elektrohidraulično rešenje u jednoj kutiji zamenjuje prethodnu konstrukciju glavnog cilindra / vakuumskog pojačivača, vakuumske pumpe i modulatora kočnice. Zajedno sa ponovnom kalibracijom sistema, trebalo bi doći do jasnije definisanog osećaja pedale i kraćeg hoda pedale.

Vizuelno, razlike u odnosu na prethodni F-Pace SVR su prilično male. Farovi su sada malo tanji i tu je optimizovana prednja kecelja sa većim usisima za vazduh. Prema Jaguaru, ovo poboljšava hlađenje motora i kočnica.

U unutrašnjosti, 11,4-inčni info-zabavni ekran zamenjuje prethodno 10-inčno rešenje. Nova jedinica podržava bežično ažuriranje softvera. Tu je i novi volan sa menjačima vesla od legure cinka i ručicom menjača donekle dosadnog izgleda. Kao i ranije, vozač gleda na digitalni 12,3-inčni instrument displej.

Osveženi F-Pace SVR sada se može naručiti po cenama od 102.780 evra. To je 1.780 evra više nego ranije. Isporuke će početi na proleće 2021.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close