Automobili

Ford Mustang (2023): Sve što treba da znate

Ažuriranje: Dodali smo informacije o Mustang događajima i skupovima koji se održavaju uoči prezentacije 14. septembra.

Nekoliko meseci smo viđali prototipove Mustanga kamuflirane, u formatu kupe i kabriolet. Predstavnici Forda su takođe dali nekoliko nagoveštaja o tome šta će biti sledeća generacija automobila, a neki od tih „nagoveštaja” su potvrđeni. Dakle, već znamo dosta o sledećem Mustangu , bilo da je u pitanju stil ili mehaničke komponente.

Motorizacija
Dok će Dodge Challenger uskoro izgubiti svoj V8, kupci Ford Mustanga ga i dalje mogu dobiti. Rani video snimio je prototip Mustanga V8 u pokretu, jasno emitujući grlenu muziku. Nešto kasnije, direktor Forda je potvrdio da će novi Mustang zadržati svoj V8 motor . 5,0-litarski V8 bi se, međutim, mogao modifikovati da proizvodi malo 450 konjskih snaga.

Galerija: špijunske fotografije Ford Mustang kabrioleta
Špijunska fotografija Ford Mustang kabrioleta
19 Slike
Međutim, radoznali V8 pojavio se 2020. Bivši predsednik Unifora, velikog kanadskog sindikata koji je povezan sa automobilskom industrijom, rekao je da će Ford ponuditi novi 6,8-litarski V8 motor u „derivatu za Mustang i F-150“. Ovaj motor bi dolazio iz Fordove fabrike za sklapanje u Vindzoru, Ontario, kako je navedeno u saopštenju za štampu Unifora. Ford nikada nije ponudio nikakve dodatne informacije o motoru i od tada se ništa nije čulo. Ali javnu izjavu predsednika sindikata teško je ignorisati.

Osim V8, očekuje se da će 2,3-litarski četvorocilindrični turbo motor biti prenet sa trenutnog modela. Ali šta je sa električnom energijom? To je veliko pitanje u vezi sa sedmom generacijom ponija , jer glasine kažu da bi Ford mogao da ponudi plug-in hibridni Mustang sa pogonom na sve točkove. Ništa slično ovome nije potvrđeno, pa čak ni nagovešteno od strane Forda, tako da ne očekujemo da će biti električni pogon na lansiranju.

Stil
Ford ne pravi talase kada je u pitanju Mustang dizajn. Naši ekskluzivni renderi Ford Mustanga iz 2024. podižu veo na kamuflaži mnogih prototipova i slika koje su procurile kako bi otkrili nešto veću rešetku za GT, koja tone dalje u donju masku na sličan način kao i trenutni Mustang Shelbi GT500. Otvori bi takođe trebalo da budu veći, a farovi će poprimiti tanji i čistiji izgled. Na EcoBoost modelima, rešetka bi trebalo da ostane ista, ali donja maska može da ima manje ulaze.

U profilu, ne očekujte da će novi Mustang izgledati mnogo drugačije od odlazećeg modela. Međuosovinsko rastojanje izgleda identično, a proporcije poni automobila – duga hauba napred i strmo nagnuti brzi bek pozadi – su izuzetno slične. C-stub novog automobila izgleda tanji, ostavljajući više prostora za veće bočne prozore. I dok tek treba da dobijemo jasan uvid u nova „Stangova zadnja svetla“, bili bismo apsolutno šokirani da Ford nije zadržao kultni vertikalni dizajn sa tri trake.

Što se tiče paketa poboljšanja i nivoa opreme, već smo videli prototip sa agresivnim izduvnim vrhovima, unapređenim kočnicama i glatkim gumama. Ovo potvrđuje dostupnost GT paketa performansi i specijalnih izdanja kao što je California Special. Očekuje se da će se Shelbi model visokih performansi vratiti, ali to će verovatno biti nešto kasnije. Još uvek nema reči o dostupnosti modela ograničene serije kao što su Mach 1, Boss ili Bullitt.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close