Automobili

F1 | P1 Goriva u pregovorima kao održivi dobavljač goriva

Tehnologija P1 goriva dospela je na naslovne strane na prošlogodišnjoj Velikoj nagradi Velike Britanije, kada je Fetel odradio demonstracioni krug u bolidu Najdžela Mensela koji je osvojio šampionat iz 1992. godine, koristeći gorivo bez fosila.

Fetel je tom prilikom rekao da je jedan od razloga za taj događaj da se pokaže da je moguće nastaviti korišćenje motora sa unutrašnjim sagorevanjem nekadašnjih i sadašnjih trkačkih automobila, ali na održiviji način.

„Koristim gorivo sa nultom emisijom da bih pokazao da još uvek možemo da očuvamo našu istoriju, nasleđe i kulturu u motosportu, ali na odgovorniji način“, objasnio je on pre nego što je krenuo na stazu.

Najbolji video snimci

P1 Fuels veruje da bi demonstracija svoje tehnologije u motosportu mogla da pomogne da se ubrza usvajanje njegovih proizvoda od strane potrošača, pošto je kompanija već ekskluzivni dobavljač za Svetsko prvenstvo u reliju.

Sada, suosnivač i izvršni direktor P1 Fuelsa, Benjamin Pochammer, otkrio je da je počeo da radi sa brojnim dobavljačima F1 timova kako bi istražio potencijalna buduća partnerstva, jer kategorija prelazi na potpuno održiva goriva od 2026.

Dok F1 trenutno radi isključivo sa Aramcom na razvoju propisa o gorivu za 2026. godinu, P1 kaže da su već u toku razgovori sa timovima kako bi se videlo kako bi to moglo da bude uključeno.

„Upoznaćemo se“, rekao je Počamer za Motorsport.com na reliju Portugala o nivou saradnje između njegove kompanije i F1 timova.

„Trenutno nema tendera u Formuli 1, jer je Aramco jedini i jedini na toj poziciji. Ali u F1 svako može da vozi sa različitim kompanijama za gorivo. Dakle, zapravo, imamo nekoliko kompanija koje već rade sa timovima i žele da testiramo naše proizvode.”

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close