Automobili

F1: Mercedes ne potpisuje novi pakt Concorde. Trenutno

Wolff je rekao: “Mercedes je posljednjih godina dao veliki doprinos F1 i također imamo vozača s najviše žalbi. Nismo bili tretirani kao što smo trebali biti. Sada ne potpisujemo.”

 Formula 1 razmišlja o budućnosti novim komercijalnim sporazumom, poznatijim kao Pakt Concorde. Međutim, postoji tim koji u ovom trenutku nema nameru da potpiše sporazum: Mercedes. Razlog je jednostavan: Toto Wolff je rekao da nije poštovan u razgovorima koje je vodio zbog novih trgovinskih sporazuma. 

Do danas, timovi razgovaraju o izradi novih komercijalnih uslova, koji će zamijeniti trenutne koji počinju od 2021. godine. Liberty Media, nositelj komercijalnih prava F1, podstiče pravičniju raspodjelu prihoda pod novim uvjetima. L ‘ cilj je da se ona učini ravnopravnijom u smislu rezultata i održivom u ekonomskom pogledu. 

Neki su timovi već dali do znanja da su spremni za potpisivanje ovog sporazuma. Govorimo o Ferrariju i McLarenu. Dok je Toto Wolff rekao da Mercedes uopće nije spreman staviti svoj potpis. “Ovo je sporazum koji uključuje 10 timova, 10 različitih stvarnosti, tako da je normalno da se svi pobrinu za svoje vlastito gledište i interese.

Mi u Mercedesu smo jasno stavili do znanja da smo zadovoljni pravičnijom raspodjelom nagradnog fonda. To je sa čime se slažemo “. Wolff tvrdi da je Mercedes tim koji je najviše kažnjen uvjetima ovog sporazuma: “Mi smo najveća žrtva s ekonomske strane. Ferrari je zadržao vodeću poziciju. Red Bull se uravnotežuje s AlphaTaurijem. Dakle, mi smo najviše pogođeni. “” Mislim da je Mercedes značajno doprinio ovom sportu posljednjih godina. Konkurentni smo na stazi, ali imamo i vozača s najvećom privlačnošću na globalnoj razini.

 Imamo osjećaj da, iako smo bili u pregovorima, nisu tretirani kako bismo trebali. “„ Stoga, za ni ima puno otvorenih tema koje su pravne, komercijalne i sportske. Iz našeg gledišta, ne osjećam se spremnim potpisati sporazum o dogovoru. “” Koliko nam treba vremena da postignemo sporazum i potpišemo? To će ovisiti o drugima. Ako su timovi spremni sjesti za stol, pozabaviti se najgora pitanja, razgovarati o njima i možda doći do kompromisa, onda mislim da možemo brzo potpisati.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close