Automobili

Evo Mercedes-AMG C 43 sa hibridnim motorom od 408 KS

Nešto više od godinu dana nakon lansiranja nove Mercedes C-klase , u ponudu je dodata prva sportska varijanta. C 43 AMG je dodat na listu verzija nemačke limuzine, sa specifičnim estetskim detaljima, još luksuznijim enterijerom i elektrifikovanim 2.0 motorom koji razvija 408 KS i obećava veoma zanimljive performanse.

Stil C 43 AMG zadržava trezvenost i eleganciju tradicionalnijih verzija, a da pritom nije previše agresivan. I dalje se odlikuje takozvanom „Panamericana“ rešetkom i otvorenijim i agresivnijim štitovima. Pored toga, umesto hromiranih umetaka, ima mnogo crnih detalja (kao što su poklopci retrovizora i trake za prozore) i suptilni spojler integrisan u vrata prtljažnika.


Unutrašnjost uključuje kožna sedišta marke AMG, sportski volan i kontrastne crvene šavove na instrument tabli i panelima vrata. Digitalna oprema, koja se sastoji od instrument table od 12,3 inča i infotainment sistema od 11,9 inča, i dalje je tu.

Kao što smo pomenuli, Mercedes C 43 AMG pokreće 2.0 četvorocilindrični motor podržan 48-voltnim blagim hibridnim sistemom.

To je manji motor od 3-litarskog tvin-turbo V6 ugrađenog u prethodni C 43 AMG, ali zahvaljujući posebno turbo punjaču sa tehnologijom izvedenom iz Formule 1, snaga je veća (408 ks prema 390 ks), dok je obrtni moment je 500 Nm (520 Nm u prethodnom modelu). Štaviše, pri punom ubrzanju i za nekoliko sekundi, motor može da isporuči do 13 KS više.

Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 4,5 sekunde, a maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/h (ali se može povećati na 265 km/h sa određenim opcionim paketima).

Ovaj motor je povezan sa 9-brzinskim automatskim menjačem i 4Matic pogonom na sva četiri točka koji, u određenim režimima vožnje, može distribuirati snagu slanjem do 69% obrtnog momenta na zadnje točkove.

Što se tiče režima, C-Klasa nudi četiri (Sport, Sport +, Comfort i Race Start, poslednji optimizuje odgovor na ubrzanje), kao i Individualno podešavanje koje omogućava personalizovanje odziva upravljača, vešanja i motora. Standardno, Mercedes je opremljen AMG Ride Control sistemom, podesivim amortizerima Adaptive Damping Sistem i upravljanjem na zadnjim točkovima.

Brend još nije naveo zvanične cene. Prvi primerci će stići u dilere do 2022. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close