Automobili

Evo BMV M LMDh koji će početi 2023

Poslednji put kada se BMV takmičio i pobedio na 24 sata Le Mana bio je 1999. sa V12 LMR. Međutim, ova pobeda nikada nije došla – barem u istoj kategoriji.

Na sreću, BMV je u junu 2021. najavio da će se vratiti u Dejtonu 2023. godine, označavajući povratak ovog proizvođača automobila na vrhunske automobilske trke, pridruživši se novoj kategoriji LMDh prototipova. A danas, BMV Motorsport oduševljava svoje fanove tizerom svog sledećeg LMDh prototipa.

Proizveden u bliskoj saradnji između BMV M Motorsport-a i BMV Group Designvorks-a, za dizajn prototipa BMV M LMDh se kaže da objedinjuje „ikonične elemente DNK dizajna BMV M Motorsport-a sa arhitekturom performansi ultra-modernog prototipa“ koji ilustruje „visceralni efikasnost“ .

Vizuelno, prototip tizer prikazuje samo nekoliko detalja budućeg trkačkog automobila. BMV M boje su istaknute impozantnim prednjim razdelnikom, dok ogromna prednja rešetka odražava evoluciju potpisa proizvođača tokom godina. Tizer u suštini pokazuje prednji deo, ali bliži pogled daje uvid u veliko krilo koje pokriva skoro ceo zadnji deo.

Iako BMV nije potvrdio povratak u Le Man 2023. godine, njegovo predstojeće učešće na 24 sata Dejtone to nagovještava. Trka izdržljivosti u Dejtoni je zapravo prva trka u kojoj se LMP2 prototipovi bazirani na LMDh mogu takmičiti. Sa otvorenim vratima za LMDh prototipove između IMSA i VEC, ne vidimo razlog da BMV ne uđe u svoj trkački automobil na Circuit de la Sarthe.

BMV Motorsport je takođe najavio da će se BMV tim RLL takmičiti u dva LMDh prototipa od 2023. godine, nastavljajući saradnju koja postoji od 2009. BMV bira Dallaru za M LMDh šasiju.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proveri
Close
Back to top button
Close
Close