Automobili

Elon Musk stavlja na čekanje projekat automobila vredan 25.000 dolara

Bilo je to 2020. godine, tokom Teslinog Dana baterije, Elon Musk je najavio proizvodnju automobila za samo 25.000 dolara. Dve godine kasnije, ovaj model još uvek nije na tržištu, a takođe ga nije predstavio kalifornijski proizvođač.

Ako „model 2” kako ga neki zovu, sporo stiže, to je zato što Tesli nije apsolutni prioritet . Zaista, tokom rezultata za četvrti kvartal 2021. godine, Elon Musk je odgovorio na pitanje akcionara rekavši im da njegovi timovi trenutno ne rade na ovom modelu , precizirajući da već imaju mnogo posla.

“Pa, trenutno ne radimo na automobilu od 25.000 dolara. U nekom trenutku ćemo, ali imamo dovoljno da uradimo trenutno, previše toga da uradimo, iskreno. Tako da će u nekom trenutku postojati jedan.”

Elon Musk, izvršni direktor kompanije Tesla.

Da li to znači da je ovaj projekat napušten? Pa ne, jer je Elon Musk dodao da će, ako Model 2 nije prioritet, izaći jednog ili drugog dana pod uslovom da može biti potpuno autonoman . Čak je ranije nagovestio da neće imati volan!

Drugi razlog zašto Tesla nije spreman da plasira svoj mali gradski automobil je cena baterija. Proizvođač i dalje mora da snizi cene kako bi se nadao da će jednog dana plasirati na tržište tako jeftin električni automobil.

Prema nekim izvorima, ovaj automobil je u razvoju u Šangaju, a Tesla je čak regrutovao ljude da ožive ovaj novi automobil. NJegov dolazak je prvobitno bio zakazan za 2023. godinu, ali sa nedavnom deklaracijom Elona Maska, očigledno je da će biti potrebno biti mnogo strpljiviji pre nego što se može popeti na brod.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close