Automobili

Električna Toiota Hiluk, prototip primećen u Australiji

Predstavljen krajem prošle godine kako bi proslavio 60 godina komercijalnog prisustva kuće na Tajlandu, Toiota Hiluk Revo BEV koncept je počeo da se kreće u druge zemlje u azijsko-pacifičkom regionu. Dokaz za to je nedavno viđenje u Australiji, tačnije u luci Fremantle, u zapadnom delu zemlje.

Model se na fotografijama pojavljuje bez ikakve kamuflaže i otkriva potpuno isti izgled kao i prototip prikazan 2022. Još uvek nije poznat razlog prisustva koncepta u Australiji, ali sve sugeriše da će ga Tojota predstaviti rudarskim kompanijama ove godine. regiona, koji su pokazali interesovanje za električna vozila koja se koriste u rudarstvu .

Objektivne mine
U Australiji su neke nezavisne kompanije već pretvorile tradicionalne Hiluke u električne varijante kako bi zadovoljile potražnju rudarskih kompanija. Električna vozila su veoma tražena za upotrebu u rudarstvu, jer su idealna za kretanje u skučenim, slabo provetrenim prostorima koji nisu pogodni za tradicionalne motore sa unutrašnjim sagorevanjem. Takođe, emituju manje toplote i generalno su pouzdaniji u ovim okolnostima.

Tojota bi stoga mogla biti zainteresovana da pazi na ovu nišu i to bi objasnilo zašto već počinje da predstavlja svoj Hiluk EV zainteresovanim stranama.

Vizuelno, koncept ponavlja isti recept kao Hiluk Revo BEV Concept predstavljen na Tajlandu sa belom farbanom karoserijom i jedinstveno dizajniranom rešetkom . U ovom trenutku, međutim, Tojota nije zvanično otkrila nikakve detalje o opsegu i mogućnostima pikapa, niti da li će proizvoditi model u seriji .

U svakom slučaju, izvesno je da brend priprema Hiluk za elektrifikaciju. Sa sledećom generacijom koja se očekuje 2024. ili 2025. godine, glasine kažu da će pikap po prvi put imati hibridne verzije . Štaviše, očekuje se dolazak potpuno električne verzije, kao što sugeriše koncept Revo BEV.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close