Automobili

Chevrolet Corvette Z06 vozio se na Nirburgringu

Izgleda da je skoro spremna da krene na put.
Tek prošlog petka naši paparaci su naišli na prototip Corvette Z06 koji se testirao negde u Sjedinjenim Državama. Danas je uhvaćen još jedan prototip. Ovoga puta, vozilo je viđeno u Nemačkoj oko Nirburgringa, zajedno sa četvorostrukim izduvnim sistemom i velikim zadnjim spojlerom.

Iako je ovaj prototip praktično identičan prethodnom, primećujemo da je njegov zadnji branik drugačiji. Čini se da novo uočena Corvette Z06 ima veće usisnike za vazduh blizu uglova zadnjeg branika, što ukazuje na ekstremniji sistem hlađenja. To ne znači da je prošlonedeljni prototip nužno bio drugačiji, jer je Chevrolet možda instalirao lažne elemente kako bi prikrio pravi izgled.

Chevrolet Corvette Z06 na Nirburgringu
13 Slike
Pažljiviji će primijetiti da svježe fotografirani automobil ima nešto manje kamuflaže sprijeda, otkrivajući veći dio dizajna odbojnika sa njegovim aerodinamičkim elementima i dvostrukim usisnicima zraka. Dodaci koji vire iz branika vidljivi su uprkos kamuflaži, dok su otvori za vazduh barem toliko veliki kao na standardnom C8.

Što se tiče njihovih bočnih profila, dva automobila su gotovo identična, osim belih retrovizora Corvette Z06 viđenih na Nurburgringu. Oba automobila su postavljena na iste felne sa pet krakova u mat crnoj boji i dele mišićave zadnje blatobrane koji prilagođavaju proširene usisnike vazduha. Kao što biste očekivali od verzije performansi već popularnog sportskog automobila sa srednjim motorom, prototip se oseća prilepljen za put zahvaljujući čvršćem ogibljenju i minimalnom klirensu od tla.

Već znamo da će Z06 biti zvanično predstavljen ove jeseni, ali proizvođač je vrlo tih o tehničkim specifikacijama. Čujemo da će ga pokretati 5,5-litarski V8 iz trkačkog automobila C8.R, sa ravnom radilicom kao u V8 iz Mercedes-AMG GT Black Series.

Trebalo bi da dostigne 9.000 o / min i proizvede preko 600 konjskih snaga (460 kilovata – 625 KS), ali još ništa nije zvanično. Predstojeći Z06 mogao bi izgubiti nekoliko kilograma, jer je prototip viđen ranije ove godine sa kućištem menjača od magnezijuma, koji je obično teži za trećinu manje od tradicionalne komponente od livenog aluminijuma.

Z06 će biti samo privremeni vodeći model u C8 liniji, jer se pojačavaju glasine o E-Rai varijanti sa V8 hibridom koji razvija oko 650 konjskih snaga i pogon na sve točkove. Krunski dragulj porodice Corvette bila bi Zora, koja će razviti oko 1.000 elektrificiranih konja.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close