Automobili

Četiri proizvođača motocikala ujedinjuju se radi “zamenljivih” baterija

Nakon “pisma o namerama” objavljenog u martu prošle godine, četiri velika svetska proizvođača motocikala, naime Iamaha, KTM, Piaggio i Honda, osnivači ovog konzorcijuma za motocikle sa izmenjivim baterijama (SBMC) “veruju da je dostupnost uobičajenog razvijeni izmjenjivi sistem baterija ključ je za razvoj niskonaponske elektromobilnosti ” , objašnjavaju u saopćenju.

Naglašavaju da se “dostupnost stanica za punjenje razlikuje od zemlje do zemlje, a informacije za krajnje korisnike su i dalje ograničene” . Ovi proizvođači kažu da su „vezani za promociju široke upotrebe lakih električnih vozila (kao što su mopedi, skuteri, motocikli, tricikli i četvorocikli) i istovremeno za održivije upravljanje životnim ciklusom baterija u okvir međunarodnih klimatskih politika “ .

Cilj konzorcijuma je „da pronađe rešenja za brige kupaca o budućnosti elektromobilnosti“ , kao što su domet, vreme, infrastruktura za punjenje i troškovi .

Predlaže se nekoliko ciljeva: razvoj „zajedničkih tehničkih specifikacija“ za izmenljive sisteme baterija , „potvrđivanje zajedničke upotrebe“ sistema baterija ili čak „promovisanje“ i osiguravanje da su „zajedničke specifikacije konzorcijuma standard u okviru evropske i međunarodne standardizacije“ tela “ .

“Moramo da rešimo nekoliko izazova, poput proširenja dometa, smanjenja vremena punjenja i smanjenja troškova vozila i infrastrukture kako bismo poboljšali komfor kupaca” , rezimira Ioshishige Nomura, generalni direktor operacija motocikla. Iz Honda Motor -a , citirano u saopštenju za javnost, “konačni” cilj konzorcijuma je da obezbedi da će se motocikli i dalje birati kao korisno prevozno sredstvo u budućoj mobilnosti ” . (sa AFP -om)

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close