Automobili

Češka policija će patrolirati sa BMV-om serije 5 Touring

Ako se u Francuskoj policija vozi u Pežou 3008/5008, a žandarmi koriste Alpine A110 na autoputu da uđu u trag prekoračenju brzine, češka policija preferira italijanske i nemačke modele.

Ona je rekla da je Ferrari 458 Italia ušao u službu i da je nekoliko primeraka BMV 540i kDrive Touring upravo isporučeno od strane BMV Stratos Auto u Pragu. Ukupno je 10 primeraka nemačkog karavana koji će uskoro biti na autoputevima kako bi bili bezbedniji. Policija je u saopštenju navela da je pet primeraka sivo i obučeno u posebnu livreju, dok je ostalih pet crnih i neoznačenih da bi bili diskretniji.

Ovo je prva isporuka automobila. Češka policija će uskoro dobiti druge jedinice pošto je naručila ukupno 70 BMV 540i kDrive Touring . Oni će se pridružiti floti policijskih vozila u narednih nekoliko nedelja/meseci.

„Važan korak za poboljšanje uslova i kvaliteta rada policije je i redovna promena voznog parka “, rekao je zamenik načelnika Uprave policije za privredu pukovnik Jaromir Bišof. „Srećan sam što policija može da koristi moderna, bezbedna i brza vozila kao ovih 10 BMV vozila u njihovoj službi.

BMV 540i kDrive Touring nije sportski automobil, ali nema čega da se stidi sa svojim rednim šestocilindričnim motorom od 340 KS i 450 Nm obrtnog momenta. Ima pogon na sva četiri točka i 8-stepeni automatski menjač. U stanju je da ubrza od 0 do 100 km/h za 4,8 sekundi i dostigne maksimalnu brzinu od 250 km/h.

„Službenici saobraćajne policije dobijaju specijalno opremljena vozila sa naprednim voznim karakteristikama i visokim nivoom aktivne i pasivne bezbednosti, što je standard za brend BMV . Uveren sam da će ova nova vozila doprineti povećanju bezbednosti saobraćaja na našim autoputevima “, dodao je Martin Strakoš. , generalni direktor BMV Stratos Auto u Pragu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close