Automobili

Bugatti Centodieci: evo prvih fotografija unutrašnjosti

Bugatti Centodieci je verovatno najekskluzivniji hiperautomobil koji je proizveo proizvođač iz Molshajma poslednjih godina. Prvi primerci, svi već prodati, napuštaju fabriku kako bi se pridružili garaži svojih kupaca.

I da bi nastavio da pravi vesti oko brenda, Bugatti je upravo objavio nove neobjavljeni detalji, sa prvim fotografijama unutrašnjosti. Zaista, zapamtite, tokom predstavljanja modela 2019. godine, firma Molsheim nije dala fotografije unutrašnjosti.

EB110 kao inspiracija
Centralna obloga tunela, u potpunosti ručno rađena i koja sadrži logotip Centodieci u kariranom uzorku, svakako je detalj koji se najviše ističe na fotografijama. Motiv koji nije nov za ljubitelje brenda, ljubitelje koji se sigurno sećaju istog motiva koji je prisutan na istom mestu na legendarnom Bugatiju EB110 .

Jorg Grumer, šef unutrašnje opreme u Bugatti Design-u, rekao je: „Da bismo kreirali elegantan, ručno prošiven prošiveni uzorak, bili smo inspirisani prethodnikom Centodieci-a, Bugatti EB110 u dizajnu Super Sport. Tako smo transponovali neke ikoničke elemente EB110 do 21thveka, reinterpretirajući ih visokokvalitetnom kožom, karbonom i aluminijumom, kao i modernim dizajnom.”

Jedinstvena sedišta
Prema Bugatiju, unutrašnji element Centodiecija koji je zahtevao najviše dizajnerskih sati bila su sedišta. Redizajnirani od praznog lista u poređenju sa onima kod Chirona, oni su trezveniji i imaju neke jedinstvene detalje.

Ovo su sedišta od karbonskih vlakana, napravljena od dva pojedinačna dela i celokupnim oblikom skoro podsećaju na monokok sedište. Tapacirani kožom iste boje kao i ostali presvlake, imaju dve rupe na unutrašnjoj strani koje podsećaju na omče za pojaseve u 4 tačke sportskih verzija EB110.

Prvo pojavljivanje za “proizvodnju” Centodieci
Među fotografijama koje je brend objavio, jedna predstavlja automobil u celosti iu njegovoj konačnoj verziji.

Iako je malo van fokusa zbog toga što je u pozadini, ovo je prva prava zvanična fotografija proizvodnog Centodieci-ja, koja je ranije viđena samo u beloj kopiji izložbenog automobila.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close