Automobili

Brabus, evo 6 najfinijih modela u istoriji

Od Smart-a do Maibacha preko ekstremne Brabus Rocket 900, evo najeblematičnijih Brabusovih priprema.
Učiniti automobil agresivnijim, moćnijim i kultnijim nikada nije lako. Međutim, nemački kočijaš Brabus, specijalizovan za brojne studije za razvoj modela koji pripadaju grupi Daimler, uključujući Mercedes-Benz , Smart i Maibach , stvorio je istinska umetnička dela tokom svoje istorije.

Tražite li malo više snage, više dinamike i sofisticiraniji dizajn? Onda ste došli na pravo mesto. Brabusov tim tehničara i inženjera spreman je da modifikuje, poboljša i napravi jedinstvene ne samo novije modele, već i starije modele.

Zapravo je Classic divizija pokrenuta za starija vozila, dok je Startech odeljenje dostupno vlasnicima Jaguara , Land Rovera i Range Rovera . Kao bonus, tim je takođe u mogućnosti da modifikuje i prilagodi unutrašnjost jahte ili poslovnog aviona. Ponekad to imate i u svojoj garaži!

Malo istorije
Priča o Brabusu počinje 1977. Ime je sinteza imena osnivača: Klaus Brakmann i Bodo Buschmann. Prvi projekat bio je „lagana“ priprema serije V126 S-klase, izvedena bez dodirivanja mehanike, ali je kompanija brzo počela da podiže lestvicu svojih projekata i da predlaže sve složenije elaborate.

Brabus je 1984. godine odlučio da instalira V8 motor u mali Mercedes 190E (V201). Sledeće godine ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda zbog smanjenja koeficijenta otpora V124 limuzine na 0,26.

Početak devedesetih se poklopio sa erom Brabusovog 7,3-litarskog V12-a čija je snaga dostigla 800 ks. Kasnije će 12-cilindrični V stići ispod haube C-klase i G-klase.

Danas se neki modeli iz radionice formalno odlikuju svojim „dvostrukim podešavanjem“. Zapravo, Brabus često uzima za osnovu sportske automobile odeljenja Mercedes-AMG i gura ih još dalje. Odabrali smo šest najznačajnijih i najzanimljivijih projekata od momaka iz Bottropa i sastavili ih u ovom izboru.

A ako biste morali da birate u Brabusu, sa kojim od ovih modela biste pobegli?

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close