Automobili

BMW M3 Touring, taj već kompletan prototip koji nikada nije vidio put

Dok BMW najavljuje dolazak M3 Touringa, predstavljamo njegov prethodnik kreiran prije otprilike 20 godina. Ono što je dugo vremena bio samo san postat će stvarnost: BMW M3 Touring će biti napravljen i prve faze razvoja počet će za nekoliko dana .

 Ono što svi ne znaju ili se sjećaju je da je prije 20 godina BMW Motorsport divizija bila spremna lansirati visokokvalitetni karavan. Bio je to M3 E46, prototip rođen 2000. godine i nikada nije krenuo u proizvodnju. 

Laboratorijski prototip Za razliku od M3 u sedan verziji, razvijen otprilike u isto vrijeme i zatim stavljen u ruke nekih novinara, kako bi se ispitao interes javnosti, M3 Touring je korišten isključivo za interna istraživanja u minhenskoj tvornici. Pomoću ovog prototipa pokazali smo da, sa čisto tehničkog stanovišta,

 O tome zašto BMW tada nije uvrstio M3 Touring na svoj popis, možemo samo nagađati. Možda malo interesovanja javnosti, možda mehanički problemi ili Alpino insistiranje u korist B3 Touringa. Vjerovatno nikada nećemo znati. Ali nije važno, vožnja M3 Touringa (konačno) će postati stvarnost.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close