Automobili

BMV i7 treba da ima domet od oko 500 kilometara i oko 500 ks

Elektro-7er će se takmičiti protiv Mercedes EKS tek od 2023. godine
Prve Erlkonigove slike planiranog BMV-a i7 pojavile su se početkom 2020. godine, od tada se električni 7- ovi primećuju iznova i iznova . Sada je britanski automobilski magazin Car naučio nekoliko stvari o pogonu.

Na primer, električna serija 7 trebalo bi da dobije bateriju od 100 kVh, koja bi trebalo da donese čisto luksuznu limuzinu na električni pogon domet od 480 kilometara. To bi više predstavljalo razočaranje, jer bi najavljena karirana verzija Tesle Model S trebalo da pređe 830 kilometara. U EKS iz rude konkurenta Mercedes treba da ponudi niz do 700 kilometara.

Jedan elektromotor po osovini treba da obezbedi pogon na sva četiri točka i 536 ks (394 kilovata) u i7 . To bi takođe bilo manje od najmoćnije verzije Modela S, koji bi prema nezvaničnim informacijama trebao da ponudi 795 PS (585 kV), za sada nema informacija o EKS-u. Ali, takođe se pričalo da bi i7 trebao imati snagu od 650 ks (484 kilovata) ili više . Razlika može biti posledica različitih varijanti.

Kao i trenutna serija 7, i i7 će takođe biti zasnovan na platformi CLAR. Ovo omogućava kako konvencionalne verzije, tako i priključne hibride i električna vozila. Ova multifunkcionalnost takođe može biti razlog relativno malog dometa.

Mercedes želi da predstavi EKS već 2021. godine, kao prvi model zasnovan na novoj električnoj platformi. Prema izveštaju u Caru, BMV i7 će biti lansiran tek 2023, godinu dana nakon konvencionalne verzije novog BMV-a serije 7. To znači da i7 počinje relativno kasno, takođe u poređenju sa ostalim BMV- ovim budućim planovima : 2021. godine biće predstavljeni BMV i4 sa dometom do 600 kilometara i iKs, koji se donedavno zvao iNekt . U planu su čak i električne verzije Serije 5 i Ks1 , kao što je BMV otkrio pre nekoliko nedelja.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close