Automobili

Aston Martin DB5 Šona Konerija na aukciji

Reč je o kultnom modelu koji je pripadao jednako kultnom glumcu koji će uskoro biti na aukciji Broad Arrov Auctions sledećeg avgusta, u Montereju, Kalifornija. Ovo je čuveni Aston Martin DB5 koji pripada Šonu Koneriju, nezaboravnom tumaču DŽejmsa Bonda koji je preminuo u oktobru 2020.

Podsećanja radi, Šon Koneri je prvi put obukao kostim DŽejmsa Bonda 1964. godine, u filmu „Goldfinger” reditelja Gaja Hamiltona. Tokom snimanja ovog filma uspeo je da preuzme kontrolu nad DB5, modelom koji se, očigledno, dopao škotskom glumcu.

Nakon snimanja filma, Šon Koneri je stoga nabavio ovu šasiju DB5/1681/R od RS Villiamsa, specijaliste za britanski brend, i to je jedini model DB5 koji glumac lično poseduje. Aukcijska kuća precizira da je automobil napustio Gejdonske radionice 7. jula 1964. i da je isporučen izvesnom gospodinu Vajtu. Model je zatim kupio Šon Koneri preko RS Vilijamsa.

Čini se da automobil nije u savršenom stanju, jer Broad Arrov Auctions precizira da je u “veoma prezentativnom” stanju, ništa više. Konkretna kilometraža se ne pominje, samo znamo da model ima boju „Snov Shadov Grei“ i crvenu „Connolli“ kožnu unutrašnjost.

Mali bonus za budućeg kupca vozila, škotskog svetskog šampiona u Formuli 1 Sir Jackie Stevart, dobar prijatelj Šona Konerija, ponudio je da sa njim ponudi vožnju na ovom Aston Martinu DB5 .

Ovaj model je procenjen na između 1,4 i 1,8 miliona dolara (ili između 1,3 i 1,7 miliona evra), a veliki deo zarade od prodaje biće doniran dobrotvornoj organizaciji koju je glumac osnovao, Fondu za filantropiju Šona Konerija.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close