Automobili

Alfa Romeo Tonale – Fokus na unutrašnjost i tehnologije

Unutrašnjost Alfa Romeo Tonalea smo već videli u tizerima, ali video snimci su postavljali pitanja bez davanja odgovora. Sada kada su otkriveni svi detalji prvog kompaktnog SUV modela Biscione, možemo da vidimo kabinu i njen raspored, koji su potpuno drugačiji od onih njegovih većih braće i sestara, Stelvija i Đulije .

Tonale je napravio korak napred, sa mnogo većim ekranom za informacije i zabavu i digitalnom instrumentacijom, kao i dodirnim tačkama sa ostatkom asortimana, kao što su velike aluminijumske lopatice iza volana ili klasični kružni birač za DNK režime vožnje

Ceo ekran
Gledajući kontrolnu tablu Alfa Romeo Tonale, odmah se upadne u oči dva ekrana , postavljena na istoj visini, ali bez efekta kontinuiteta koji se nalazi kod nekih konkurenata. Kontrolna tabla više nema dva različita kružna elementa već jedan TFT ekran.

Nismo imali priliku da se „igramo“ sa različitim ekranima tokom prezentacije, ali ono što znamo je da možete birati između tri različita grafička stila pod nazivom Evolved, Relak i Heritage, pri čemu je poslednji inspirisan amblematskim modelima brenda. .

Volan je inspirisan onima kod Stelvia i Giulije, sa dugmetom za pokretanje postavljenim na levoj strani. A ako je za sada crna, mogući Alfa Romeo Tonale Kuadrifoglio bi se mogao razlikovati (između ostalog) po crvenom dugmetu.

Ručica automatskog menjača, “klasičnog” oblika, bez manjeg selektora kao na pojedinim ek-PSA modelima, bila je predmet mnogih diskusija. Automatski menjač će biti jedina opcija dostupna za sve motore, sa 7 brzina za sve osim Tonale plug-ina, povezane sa 6-brzinskim menjačem.

Pored njega nalazi se nekoliko kontrola, uključujući jačinu zvuka audio sistema (Harman Kardon sa 14 zvučnika), električnu parkirnu kočnicu i aktiviranje ili deaktiviranje parking senzora. Sa prednje strane su USB utičnice za punjenje uređaja ili povezivanje pametnog telefona, za koje postoji i slot za indukciono punjenje.

Da se ​​vratimo na infotainment monitor, baziran je na Android-u sa redizajniranim interfejsom koji sadrži velike ikone za aktiviranje različitih menija i mogućnost podeljenih ekrana za prikaz različitih ekrana, kao što možete videti na slici iznad.

Naravno, postoje i napredne glasovne komande sa Alekom (Amazonov glasovni asistent) za, na primer, kontrolu određenih podešavanja Tonale-a, dodavanje proizvoda na listu za kupovinu ili povezivanje sa uređajima za kućnu automatizaciju u kući. Kompatibilnost sa Android Auto -om i Apple CarPlai-om je naravno dostupna kao standard na svim verzijama, čak iu bežičnom režimu.

Space
Dimenzije Alfa Romeo Tonale su 4,53 metra dužine i međuosovinsko rastojanje od 2,63 metra. To je u redu, ali neki od Tonaleovih konkurenata su bolji. Na prednjem delu sedite na sportska sedišta sa grejanjem i ventilacijom, sportskog dizajna i dobro obeleženih bokova, sa različitim vrstama presvlaka, u koži i alkantari na bogatijim verzijama.

Zadnje sedište je, kako je sve češće, dizajnirano da u najboljem slučaju može da primi dve osobe, dok oni koji sede na sredini moraju da imaju kraće sedište i naslon koji, integrišući naslon za ruke, ima zaobljen dizajn. Međutim, ima dovoljno prostora, pa čak i visoki ljudi mogu udobno da putuju bez dodirivanja naslona prednjih sedišta i krova. Da biste povećali udobnost, tu su mlaznice za klimatizaciju i USB utičnica za punjenje vaših uređaja.

Konačno, prtljažnik ima minimalni kapacitet od 500 litara, koji pada na 450 litara kod Tonale plug-in hibrida zbog baterije. Dizajn je veoma pravilan i poleđine se mogu preklopiti u razmeri 40:60, ali nema informacija o maksimalnom kapacitetu. Tu je i praktičan poklopac koji omogućava da duži predmeti prolaze bez naginjanja jednog od dva naslona.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close