Automobili

Alfa Romeo Stelvio Kuadrifoglio: došao je čas restilizacije

Lansiran 2017. godine, Alfa Romeo Stelvio uživa duži vek nego inače, jer neće biti prepravljen do sledeće godine i verovatno će ostati u prodaji još tri ili četiri godine.

Jedva pokriveni prototip italijanskog SUV-a primećen je u punom testu, pokazujući zadnja svetla malo retuširana i imaju koristi od tamnije nijanse. Međutim, oblik zadnjih svetala je ostao isti.

Fajslift obično uvodi redizajnirane prednje i zadnje branike, ali oni kod Kuadrifoglia izgledaju nepromenjeni, barem na ovom razvojnom vozilu. Najvažnija novina krije se ispod jedine zakrpe kamuflaže koju je Alfa Romeo primenio na Stelvio. Sakriva nove farove koji koriste isti dizajn “3+3” kao na Tonale -u . To je znak za SZ Zagato ili Proteo koncept.

Alfa Romeo Stelvio Kuadrifoglio špijunske fotografije
Restilizovana špijunska fotografija Alfa Romea Stelvio Kuadrifoglio
14 Slike
Primetićete da crvena žica visi sa prtljažnika, ali izgleda da nije povezana ni sa čim ispod vozila. Na drugim mestima, Stelvio Kuadrifoglio je praktično isti kao SUV visokih performansi koji je već na tržištu. Ostaje da se vidi da li Alfa Romeo namerava da ažurira unutrašnjost ugradnjom potpuno digitalne instrumentacije.

Nejasno je da li ima bilo kakvih promena ispod haube gde se nalazi 2,9-litarski tvin-turbo V6. Alfa Romeo je razvio snažniju verziju za Giulia GTA/GTAm , ali su ekvivalentne verzije Stelvija odbačene. Na super limuzinama, motor isporučuje 540 KS, što je 30 KS više od standardnog Kuadrifoglia.

  1. godina biće važna za Alfiste iz još jednog razloga, jer će njihov omiljeni brend konačno predstaviti sportski automobil. Međutim, sat otkucava za motore sa unutrašnjim sagorevanjem pošto je Stellantis izjavio da će Alfa Romeo postati čisto električni brend u Evropi, Severnoj Americi i Kini do 2027. U stvari, svi brendovi automobilskog konglomerata koji su aktivni na Starom kontinentu će prodavati samo električna vozila do kraja decenije. To će trajati duže u SAD, gde Stelantis želi da vozila sa nultom emisijom štetnih gasova čine polovinu ukupne prodaje do 2030. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close