Automobili

Alfa Romeo planira da učetvorostruči svoju prodaju u narednih pet godina

Alfa Romeo, koja je gubila zamah dugi niz godina, planira da učetvorostruči svoju prodaju u roku od pet godina zahvaljujući redovnom lansiranju novih modela i prelasku na viši nivo, rekao je u utorak za AFP njen šef Žan-Filip Imparato.

Do 2027. godine, „očekuje se da će prodaja Alfa Romea širom sveta dostići 200.000 automobila godišnje“ , u poređenju sa 55.000 u 2021. i 63.000 u 2020. godini, vraćajući se na nivoe dostignute pre dvadeset godina. , detaljno je opisao Jean-Philippe od Stive Imparatoa . Pežo za onaj od Alfe nešto više od godinu dana .

On je to rekao nakon posete istorijskoj fabrici Alfa Romea u Pomiljano d’Arko, u blizini Napulja, gde će u maju početi proizvodnja najnovijeg dodatka brenda, hibridnog SUV-a Tonale , koji će se plasirati na tržište od juna. NJegova proizvodnja bi na kraju mogla dostići 40.000 ili čak 70.000 jedinica godišnje.

Tonale, koji se takođe nudi kao plug-in hibrid, prvi je novi model Alfa Romea od Stelvija, predstavljenog 2017. godine, koji zajedno sa Đulijom čini čitav asortiman milanskog proizvođača, od kada je Giulietta izašla 2020.

Plan borbe do 2030. godine, koji uključuje lansiranje novih modela, skok u kvalitetu i naprednu tehnologiju, napravljen je sa automobilskom grupom Stellantis, matičnom kompanijom Alfa Romea od spajanja Peugeot-Citroen-a (PSA) i Fiat Chrisler-a ( FCA) u januaru 2021.

Nakon nagomilanih gubitaka, brend je „ponovo postao profitabilan krajem 2021. godine i nikada više neće izgubiti novac“ , obećao je njegov novi šef.

Brend će sada moći da računa na Stelantisovu vatrenu moć: „prva faza plana je validirana i finansirana do 2027. godine“ , precizirao je on pre nego što je potvrdio svoju nameru da „lansira jedan model godišnje“ .

Posle Tonalea, prvog elektrifikovanog modela poznatog brenda sa grbom porodice Viskonti, još jedan hibridni SUV, kompaktniji, trebalo bi da ugleda svetlost dana 2024. godine, pre nego što 2025. godine bude lansiran 100% električni model. 2027. ceo domet bi trebalo da postane potpuno električan.

U planu je i veliki luksuzni električni SUV u E segmentu koji bi mogao da se pojavi za pet godina, ponuda namenjena Evropi, Sjedinjenim Državama, ali i Kini, koja veoma voli vozila visoke klase. Jean-Philippe Imparato. Alfa Romeo će se sve više kladiti na vrh asortimana, koji bi “na kraju mogao da čini dve trećine prodaje, u odnosu na trećinu trenutno” , precizirao je menadžer. (sa AFP-om)

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close