Automobili

Zaboravljen koncept: Jeep Jeepster (1998)

Na Salonu automobila u Detroitu (NAIAS) 1998. godine, Jeep je predstavio zanimljiv prototip kodnog imena „Projekat Grizli“, koji je na kraju nazvao Jeep Jeepster, pokupivši tradicionalno ime brenda, koji je krajem 1940-ih dao ime jednom radoznali Villis kabriolet.

Ovaj Jeep Jeepster koncept je dizajniran kao krosover, odnosno model na pola puta između dva različita tipa karoserije: s jedne strane sportski kupe visokih performansi i sa druge strane čisti terenski automobil. Evo rezultata.

Galerija: Jeep Jeepster Concept (1998)
Jeep Jeepster koncept (1998)
2 Slike
Bio je to podignut sportski automobil, sa V8 motorom i koji je donekle podsećao na Vrangler , koji je po sopstvenim rečima marke u to vreme bio „vozilo sa stilom“ života. ultimativno, sa dovoljno sposobnosti za terensku vožnju da se uhvati u koštac sa čuvenim Rubikonom Staza.

Ispod haube je bio veliki 4,7-litarski “Povertech” V8 koji je već debitovao u Grand Cherokeeju , sa 238 KS i maksimalnim obrtnim momentom od 400 Nm, uparen sa četvorostepenim automatskim menjačem.

Naravno, postojao je i Kuadra-Trac II stalni pogon na sva četiri točka sa reduktorom, novi za brend u to vreme, koji je omogućavao da snaga motora u teškim uslovima dopre samo do zadnjih točkova. normalni uslovi vožnje, ili da se raspodeli između dve osovine u slučaju lošeg prianjanja.

Ovaj džipster je bio opremljen nezavisnim vešanjem na obe osovine, koje je takođe bilo podesivo, što je omogućavalo podizanje ili spuštanje karoserije za skoro 9 cm, u zavisnosti od toga da li se automobil vozio po putu ili van njega. U konfiguraciji na putu, klirens je bio 14,6 cm, dok je u off-road režimu bio 22,9 cm.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close