Automobili

Telepass, novi paketi i drugačiji troškovi od 1. srpnja

Počevši od 1. srpnja 2024. Telepass mijenja sve. Naime, cijene rastu, ali raste i ponuda usluga, a osnova cjenika ostaje nova tarifa za ponudu Pay per Use, namijenjenu onima koji malo koriste autocestu, možda samo tijekom blagdana.

Doznajmo kako će se od ovog ljeta mijenjati ponuda najraširenijeg elektroničkog sustava naplate cestarine u Italiji, pokušavajući shvatiti kome su različiti paketi upućeni.

Telepass 2024, novi paketi i cijene
Nova ponuda Telepassa koja je na snazi ​​od 1. srpnja 2024. otvara se s dvije važne novosti, a to su promjena cijene Pay per Use, kao što je spomenuto namijenjena onima koji ne žele dodatne usluge i povremeno idu autocestom, te novi Young ponudu namijenjenu mlađim osobama koja će, nakon definiranja u nadolazećim mjesecima, uključivati ​​i niz usluga za javnu i zajedničku mobilnost.

Detaljnije, od ovog ljeta moći ćete birati između sljedećih paketa, s različitim fiksnim troškovima ovisno o vrsti ugovora i uključenim uslugama:

Telepass Pay per Use: 10 eura trošak aktivacije i 1 euro za svaki dan korištenja (trenutno 2,50 eura mjesečno samo ako se uređaj koristi), počevši od prvog prolaza ispod portala autoceste i s mogućnošću plaćanja pristupa Milanu u Područje C, mogućnost plaćanja tarifa pridruženih parkirališta, plavih linija mnogih talijanskih gradova i plaćanja trajekta do Mesinskog tjesnaca, prolazeći kroz namjenske portale.
Osnovni telepass: 3,90 eura mjesečno (trenutno 1,83 eura mjesečno s tromjesečnom fakturom) s mogućnošću plaćanja pristupa Milanu u području C, mogućnošću plaćanja tarifa pridruženih parkirališta, plavih linija mnogih talijanskih gradova i do platite trajekt do Mesinskog tjesnaca putem namjenskih portala.
Telepass Plus: 4,90 eura mjesečno (trenutno 3 eura mjesečno) s uključenih 25 usluga, uključujući mogućnost plaćanja pristupa Milanu u području C, mogućnost plaćanja tarifa za pridružena parkirališta i plave linije u mnogim talijanskim gradovima tvrtki i platiti trajekt do Mesinskog tjesnaca putem namjenskih portala. Ali ne samo to, tu je i mogućnost dodavanja druge registarske pločice te kupnje zrakoplovnih, željezničkih i međugradskih autobusnih karata po povlaštenoj cijeni, plaćanja punjenja električnih automobila i plaćanja skijaških karata.
Telepass Young: paket koji stiže tijekom 2024. i još se definira, ali namijenjen je mlađima i može se koristiti putem namjenske aplikacije koja ne bi trebala uključivati ​​plaćanje cestarine.
Naravno, troškovi cestarine za različite rute moraju i nastavit će se dodavati svim ponudama.

Telepass 2024, ponude s obzirom na promjenu tarife
S obzirom na prelazak na nove pakete, tvrtka je u ovim mjesecima osigurala namjenske ponude za one koji se odluče pretplatiti na njezine usluge.

Trenutačni paket Telepass Easy može se aktivirati do 2. svibnja 2024. uz “zaključanu” naknadu od 2,50 eura mjesečno do 1. srpnja 2024., datuma od kojeg (na temelju onoga što se može razumjeti od operatera web stranice tvrtke, još uvijek nejasno) ponuda će automatski postati Telepass Plus o kojem smo upravo govorili.

Međutim, na isti način, aktiviranjem ponude Telepass Plus danas do 2. svibnja 2024. – što će tako ostati i od 1. srpnja 2024. – možete dobiti do 2 godine besplatne pretplate i čak 120 eura povrata novca za korištenje na usluge mobilnosti u aplikaciji (plaćanje goriva, plave pruge i ostalo), kao i uređaj u boji po želji.

Više detalja tvrtka će priopćiti u narednim mjesecima, također kada bude definirana ponuda Telepass Young.

Povezani Clanci

Back to top button
Close
Close