Automobili

Kinezi iz Dongfenga žele proizvoditi mnogo hibridnih automobila u Italiji

Kineski proizvođač Dongfeng Motor procjenjuje mogućnost stvaranja nove tvornice u Italiji za proizvodnju 100.000 hibridnih automobila godišnje za talijansko i šire europsko tržište.

Vijest, koju je izvijestio Bloomberg, objavio je jučer Qian Xie, voditelj Dongfengovih europskih aktivnosti, koji je govorio o preliminarnim pregovorima s talijanskom vladom koja bi bila spremna ponuditi Dongfengu popis proizvodnih lokacija u nadolazećim tjednima.

Prvi kineski automobili u Italiji?
Ako bi se sporazum ostvario, bio bi to prvi slučaj da je kineski proizvođač spreman pokrenuti svoje proizvodne linije u Italiji, nakon glasina o mogućem dolasku Cheryja (tada preusmjerenog u Španjolsku) i BYD-a, koji je umjesto toga odabrao ‘ Mađarska.

Tijekom sastanka s novinarima u Milanu, sam Qian Xie je rekao:

“Italija je jedno od najvećih europskih automobilskih tržišta i za kineskog proizvođača automobila, imati lokalnu proizvodnju znači biti u mogućnosti opskrbljivati ​​sve druge zemlje u tom području.”

Mogući sukob sa Stellantisom
Međutim, prisjetimo se da bi ovaj sporazum između talijanske vlade i Dongfenga mogao biti ostvaren, mogao bi otvoriti neku vrstu sukoba između politike i Stellantisa koji je još uvijek referentna skupina za talijanske automobile.

Naime, izjave Carlosa Tavaresa dane su prije nekoliko dana, au vezi s mogućim otvaranjem tvornica kineskih automobila u Italiji, govorio je o posljedičnom zatvaranju tvornica Stellantis:

“Da je netko želio uvesti kinesku konkurenciju, bio bi odgovoran za nepopularne odluke koje bi mogle biti donesene.

Ako smo pod pritiskom, jedino što možemo učiniti je ubrzati naše napore da povećamo produktivnost i budemo konkurentni.

Možda nam neće trebati toliko objekata koliko sada imamo. Spremni smo za borbu, ali u bitci ima žrtava.”

Vlasništvo kineske vlade i mnogih marki
Podsjetimo da je Dongfeng Motor Group prodao 1,74 milijuna automobila u 2023., što je pad od 19% u odnosu na prethodnu godinu. Azijski proizvođač dio je grupe Dongfeng Motor Corporation koja je u potpunom vlasništvu kineske središnje vlade, a također proizvodi gospodarska vozila

Povezani Clanci

Back to top button
Close
Close