Automobili

Skoda Vision GT: Škodin 100% električni koncept

Ovde je Škoda Vision GT, kompjuterski animirani model inspirisan Škodom 1100 OHC, vozilom koje je ovaj brend razvio 1957. godine, namenjen za trke izdržljivosti.

U okviru češkog predsedavanja Savetom Evropske unije, izložba “Dizajn i transformacija. Istorija češkog dizajna od 1990. do 2020.”. Izložba koja prati evoluciju dizajna čeških kreacija koje su obeležile poslednjih trideset godina.

Škoda stoga učestvuje na ovoj izložbi otkrivanjem ovog koncepta Vision GT. 100% električni koncept sa otvorenim telom. Dizajniran je kao jednosed, sa vozačem koji sedi u sredini vozila.

Kao konceptni automobil, unutrašnjost je futuristička sa karbonskim volanom čiji su gornji i donji deo spljošteni kao kod LaFerrarija . Sve informacije se projektuju direktno na pilotsku kacigu. Potonji sedi na sedištu sa suspenzijom, što bi, prema Škodi, trebalo da obezbedi optimalno balansiranje preopterećenja.

Eksterijer ovog koncepta Vision GT podseća nas na trenutni dizajn Formule E sa odsustvom krova, oštrim ivicama i dvodelnim spojlerom. Škoda je želela da njen koncept bude što aerodinamičniji sa aktivnim aero sistemom.

Izložba „Dizajn i transformacija. Istorija češkog dizajna od 1990. do 2020.“ trajaće do 8. januara 2023. u Briselskom muzeju dizajna.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close