Automobili

Alpina KSB7 (2022): BMV Ks7 M nećemo dobiti

Prošlog aprila, BMV je predstavio restilizovani Ks7 , model koji, u duhu, ne mora nužno mnogo da menja, čak i ako se govorilo o njegovom novom prednjem delu. Zaista, bavarska firma je revidirala svoj svetlosni potpis, uz prisustvo optike na dva sprata, sve upareno sa rešetkom koja je i dalje istaknuta kao i uvek.

BMV Ks7 neće imati pravo na plug-in hibridnu verziju, pa čak ni na sportsku varijantu. Platforma ne integriše efektivno PHEV pogon, dok motorsport verzija takvog modela ne bi bila od velikog interesa.

Da biste imali pravo na malo dinamičan Ks7, morate se obratiti Alpini , koja je upravo predstavila malo ažuriranje svog KSB7. Estetske novine i nisu toliko bitne, teško da primetimo nove izduvne otvore, dok je maska sada osvetljena. KSB7 sedi na ogromnim felgama od 21 inča umotanim u gume 285/45R21 napred i pozadi. Dostupne su i felne od 23 inča.

Ispod haube, KSB7 dobija BMV-ov novi 4,4-litarski tvin-turbo (S68) V8 sa mikrohibridizacijom. Nakon nekoliko modifikacija, blok sada razvija 630 konjskih snaga i 800 Nm obrtnog momenta, sve dostupno od 1.800 o/min do 5.600 o/min. Snaga se distribuira na sva četiri točka preko osmostepenog automatskog menjača. Ubrzanje od 0 do 100 km/h najavljuje se za 3,9 sekundi, dok je maksimalna brzina blizu 300 km/h.

KSB7 ima pravo na mnoge tehnologije kako bi ga učinio dinamičnijim i što je više moguće suzbio njegovu prekomernu težinu. Tako dobija kDrive sistem pogona na sva četiri točka i elektronski varijabilni diferencijal sa ograničenim proklizavanjem. Stepen zaključavanja se kontinuirano podešava prema brojnim parametrima, kao što su brzina točkova ili ugao upravljanja.

Automobil ima pravo na najnoviju generaciju BMV-ovog iDrive infotainment sistema koji dolazi sa poboljšanom funkcijom glasovnih komandi. Tu je i novi sistem koji koristi GPS podatke i prethodne podatke o putanji za snimanje i skladištenje do deset različitih manevara parkiranja.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close