Automobili

Rijetki BMW-ovi Ascari Ecosse iz 1997. godine na popisu za prodaju u Holandiji

Rijetka je ptica s V8 motorom. Alberto Ascari (1918–1955) bio je prvi dvostruki pobjednik Svjetskog prvenstva vozača. Njegov trijumf nadahnuo je Klaasa Zwarta da osnuje kompaniju za sportske automobile u Engleskoj 1995. godine. Proizvođač automobila bio je relativno kratkog vijeka, ali imao je barem nekoliko značajnih drumskih automobila koji su stigli do proizvodnje prije nego što je Ascari proglašen nestalim.

 Jedan od ovih automobila trenutno je na prodaju. Ono što vidite u donjoj galeriji je Ascari Ecosse iz 1997. godine – mali sportski automobil sa dva sjedala i dvoja vrata sa srednjim rasporedom motora prodat između 1997. i ranih 2000-ih. Ovaj konkretni primjer trebao je ići čekićem za vrijeme aukcije RM Sotheby’s u Parizu početkom ovog mjeseca, ali ispostavilo se da je još uvijek dostupan. 

Trenutno se nalazi u gradu Tilburg u holandskoj galeriji: 1997 Ascari Ecosse na prodaju 1997 Ascari Ecosse na prodaju (eksterijer) 24 fotografije Britanski proizvođač automobila izgradio je samo 18 primjeraka Ecossea, s tim da je ovaj primjer jedan od ranijih koje je proizveo Lee Noble u suradnji s Ascari. Prema opisu, automobil je proveo prvih otprilike 14 godina u južnoj Španiji prije nego što je izvezen u Nizozemsku 2011.

Tamo je bio u vlasništvu porodice Zwart do 2019. godine, kada ga je kupio trenutni vlasnik. Ispod poklopca motora ova rijetka ptica ima BMW V8 motor koji je podesio Hartge. Jedinica od 4,4 litre i dalje je dobra za približno 300 konjskih snaga (224 kilovata), a u kombinaciji s vrlo malom težinom automobila od oko 1.250 kilograma, ovi su poniji dovoljni za 0-60 milja na sat (0-96 kilometara na sat) ubrzanje za nešto više od četiri sekunde. Ovaj automobil je nadograđen ručnim mjenjačem sa šest brzina koji zamjenjuje originalni manuelni sa pet brzina. 

Ako u kabini vidite poznate tipke, ne varate se. HVAC komande dolaze direktno iz Euro Escort-a iz sredine 1990-ih, dok kvake na unutrašnjim vratima i prekidač za električna ogledala dolaze iz ranijih Fordovih modela. Nismo veliki obožavatelji zamjenskog audio uređaja, ali to vjerojatno možete lako promijeniti nečim ljepšim. Ova Ascari Ecosse navedena je po cijeni od 165.000 €, što je oko 143.000 £ po trenutnom tečaju. dok kvake na unutrašnjim vratima i prekidač za električna ogledala dolaze iz ranijih Fordovih modela. 

Nismo veliki obožavatelji zamjenskog audio uređaja, ali to vjerojatno možete lako promijeniti nečim ljepšim. Ova Ascari Ecosse navedena je po cijeni od 165.000 €, što je oko 143.000 £ po trenutnom tečaju. dok kvake na unutrašnjim vratima i prekidač za električna ogledala dolaze iz ranijih Fordovih modela. Nismo veliki obožavatelji zamjenskog audio uređaja, ali to vjerojatno možete lako promijeniti nečim ljepšim. Ova Ascari Ecosse navedena je po cijeni od 165.000 €, što je oko 143.000 £ po trenutnom tečaju

Izvor.Detaljno.org

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proveri
Close
Back to top button
Close
Close