Automobili

Renault Megane E-Tech se sada prodaje bolje od termalnog Meganea

Ovo je nesumnjivo znak da se stvari zaista menjaju. Megane je jedan od Renoovih legendarnih automobila moderne ere. Tokom godina, poznavao je mnoštvo verzija, varijanti kao i specijalnih verzija i sportskih verzija.

Poslednja velika revolucija u istoriji Meganea je dolazak E-Tech verzije, 100% električnog Meganea.

Termalni, hibridni ili električni
Kada je objavljen, vodila se debata o tome da li je E-Tech zaista Megane, posebno zbog svoje veličine, koja je bliža onoj Captur-a, i oštrija. Ili jednostavno, možda je Renault preuzeo ime Megane da bi uverio svoje kupce dajući mu ime koje već govori svima.

Renault je upravo objavio da je Megane E-Tech najprodavanija verzija, ispred termalne i hibridne verzije Meganea. Neverovatna stvar kada znate cenu ovog modela.

Počinjemo da se navikavamo na to, 100% električni modeli su veoma skupi za kupovinu i Megane E-Tech nije izuzetak od pravila. Početnički, u svojoj „bilansnoj” verziji od 39.000 evra, može da dostigne skromnu sumu od 48.500 evra u „ikoničnoj” verziji.

Poleće Megane E-Tech
Međutim, izgleda da ove cene ne plaše kupce. Prošlog oktobra, Renault je objavio da je prodao 4.500 Megane E-Tech u poređenju sa oko 3.000 termalnih Meganea.

Ovo se može objasniti činjenicom da termalni i hibridni Megani već duže vreme nisu imali značajnije inovacije, a da se ne zaboravlja da Megane E-Tech ima koristi od ekološkog bonusa koji omogućava smanjenje jaza između dva modela.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close