Automobili

Porsche Mission R (2021) – Trkački automobil budućnosti

Porsche priprema budućnost, ne samo za homologirane modele za put, već i za one posvećene stazi. Na sajmu automobila u Minhenu njemački proizvođač predstavlja koncept Mission R koji uključuje nekoliko inovacija koje će se naći na budućim proizvodnim modelima, ali i takmičarske modele dizajnirane za prvenstva u jednom dizajnu.

Sa skoro 1.100 konjskih snaga ispod haube, prototip je predskazanje kakvog će moto -sport biti u godinama koje dolaze, u početku za Porsche, ali i za mnoge druge proizvođače.

Aerodinamički i ekološki odgovoran
Dizajn Porsche Mission R doveden je do krajnosti, u svakom smislu te reči, zadržavajući novi estetski identitet proizvođača iz Štutgarta. LED optika na prednjoj strani podseća na Taican , dok zadnja traka sa 3D efektom odaje počast modelu 911. Na dizajn utiče trka, sa razrađenim i aerodinamičnim površinama, sve isprekidano ogromnim spojlerom.

Misija R je mnogo više od trkaćeg automobila „lambda“ na koji je nakalemljen jedan ili više elektromotora. To je “ekološki odgovoran” model čije su komponente napravljene od prirodnih vlakana , poput platna, na primer. Ovaj materijal se nalazi u cepaču, difuzoru, bočnim suknjama i sedištima. Monokok je u međuvremenu napravljen od ugljeničnih vlakana kako bi se smanjila težina mašine.

Dostupno je nekoliko nivoa snage
Kao što možete videti na fotografijama, u ovom konceptnom automobilu Mission R ima malo Taicana, posebno spolja, ali nešto manje u unutrašnjosti. Ekran ispred vozača prepisuje slike spoljnih kamera instaliranih sa strane i pozadi, dok je telemetrija istaknuta na upravljaču. Osim toga, može se instalirati dodatni ekran za kontrolu biometrijskih podataka vozača.

Pogonski sklop Mission R sastoji se od dva nova električna bloka. Jedan se nalazi napred i razvija 435 konjskih snaga, dok onaj zadnji može da isporuči 653 konjske snage. Ukupnu snagu Porsche tvrdi na 1088 konjskih snaga . Ubrzanje od 0 do 100 km / h se postiže za 2,5 sekunde , dok je maksimalna brzina najavljena na preko 300 km / h .

Važno je znati da je 1088 konja dostupno u fazi kvalifikacija , kao preambula „Porsche Mission R kupa“, ako uzmemo primer Porsche Carrera kupa koji danas postoji. U konfiguraciji trke, iz očiglednih razloga pouzdanosti, snaga dostiže 680 konjskih snaga, poput izvesnog Porsche Taican Turbo -a . Zahvaljujući arhitekturi od 900 volti i tehnologiji punjenja Porsche Turbo, Mission R može preći sa 5 na 80% za samo 15 minuta. Maksimalna snaga punjenja je oglašena na 340 kV.

Porsche garantuje da prototip garantuje ista vremena staze kao i trenutni 911 GT3 Cup . Stoga nije samo pitanje efikasnosti i brige za životnu sredinu: sa Mission R električna mobilnost takođe transformiše motosport i obezbeđuje mu možda više vrlinu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close