Automobili

Dacia Jogger (2021) – Karavan sa 7 sedišta debituje u Minhenu

Nakon zadirkivanja, Dacia podiže veo na potpuno novom modelu, Joggeru. Ovo je četvrti model u Dacia asortimanu koji čine Spring, Sandero i Duster. Biće pojačane još dve nove funkcije do 2025.

A ovde je predstavljen javnosti na izložbi u Minhenu 2021. koja otvara svoja vrata 6. septembra 2021. Otkrijte sve naše fotografije uživo:

Galerija: Fotografije Dacia Jogger, IAA 2021
Fotografije Dacije Jogger uživo sa IAA 2021
21 Slike
Dostupno na 5 ili 7 mesta
Dacia Jogger je karavan dostupan na 5 ili 7 mesta. Na osnovu platforme CMF-B, ovaj automobil je dugačak 4,55 m, širok 1,78 m i visok 1,63 m . Međuosovinsko rastojanje mu je 2,9 m, pa bi svojim putnicima trebalo da ponudi dosta prostora u putničkom prostoru.

Kada se lansira, biće dostupan sa dva motora. Prvi je benzinski (trocilindrični turbo) od 110 KS. Drugi – ECO -G – karbid u benzin / TNG i razvija 100 KS. Ova dva motora su uparena sa šestostepenim manuelnim menjačem . Dacia ukazuje da će hibridna verzija stići nešto kasnije, do 2023. godine.

Prednji deo Dacia Joggera je prednji deo nove generacije Sandero Stepvai. Na kraju članka naći ćete i test ovog modela. Zadnji deo je, međutim, jedinstven. Ova strana nas podseća na Volvo modele , sa vertikalno postavljenim svetlima i svetlosnim potpisom koji će ga biti teško razlikovati od onog u Volvu KSC40. Sa avanturističkim izgledom, Dacia Jogger ima zaštitu svuda oko karoserije, kao i prilično visok razmak od tla (20 cm). Set je upotpunjen krovnim šipkama (vidljivo u ovoj verziji lansiranja Ektreme).

Maksimalno nastanjivanje
U putničkom prostoru napred ništa novo jer je ovaj enterijer napravljen po uzoru na Sandero. S druge strane, sa zadnje strane postoje neke promene počevši od stolova opremljenih držačima za čaše i kliznim. Sedišta se takođe mogu preklopiti do konfiguracije 60/40, stvarajući maksimalni prtljažni prostor od 1.819 litara.

U konfiguraciji sa pet sedišta, prtljažnik Joggera nudi zapreminu tovara od 708 litara . U verziji sa sedam sedišta zapremina pada na samo 160 litara.

Dalje pozadi, u nivou trećeg reda, dva putnika sede na sklopivim sedištima. Ova sedišta se mogu ukloniti ako je potrebno. Po želji mogu i malo otvoriti prozore.

Kao standard, Jogger dolazi sa Media Control -om koja uključuje dva zvučnika, stanicu za pametne telefone, USB portove, Bluetooth vezu i digitalni ekran od 3,5 “. Upravljač, tempomat i ograničivač brzine i automatsko paljenje svetala. Za nekoliko dodatnih evra, kupci će imati koristi od Media Displai -a koji će im ponuditi četiri zvučnika umesto dva, i iznad svega, 8 -inčni ekran osetljiv na dodir kompatibilan sa Android Auto -om i Apple CarPlai -om. Na vrhu asortimana nalazimo Media Nav sa Apple CarPlai -om i bežičnim Android Auto -om (između ostalih).

Još ne znamo cene Dacia Joggera, proizvođač precizira da će njegovo tržište početi u novembru 2021.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close