Automobili

Ovako se menja fejslifting Volksvagen Golf

Folksvagen Golf se sprema za veliku obnovu. Osma generacija Volfsburg kompakta biće podvrgnuta restilizaciji tokom 2024. godine, što će predstavljati poslednju stanicu pre transformacije u čisto električnu.

Neki novi tragovi o “novom” Golfu dolaze nam sa špijunskih fotografija snimljenih tokom testova na putu poslednjih dana.

Menjajte se više iznutra nego spolja
Uočavanje estetskih razlika na restilingu izgleda veoma komplikovano. Automobil izgleda gotovo bez kamuflaže, ali znamo da Folksvagen voli da sakrije promene na svojim modelima naočigled.

Utisak je da su prednja LED svetla nešto tanja, dok maska deluje malo šire. Bokovi i zadnji deo izgledaju nepromenjeni, ali je moguće da je ovaj prototip tek u prvoj fazi razvoja.

Stil restiliranja bi stoga mogao da se stalno razvija u narednim mesecima, usvajajući nova zadnja svetla i još nekoliko detalja kako bi se jasnije razlikovao od trenutnog modela.

Čak i ako unutrašnjost nije vidljiva na novom setu špijunskih fotografija, iz prethodnih viđenja znamo da će Golf imati obnovljenu kabinu . Umesto trenutnih ekrana od 8,3″ i 10,3″ (u zavisnosti od nivoa opreme), postojaće novi konzolni displej od najmanje 12″ sa ažuriranim softverom i kontrolama na dodir sa pozadinskim osvetljenjem.

Motori
Primerak na špijunskim fotografijama je eHibrid , odnosno plug-in hibridni Golf od 204 KS . Govoreći uopštenije o motorima, Folksvagen bi trebalo da potvrdi trenutni asortiman benzinskih blagih hibrida, sa snagom u rasponu od 110 do 150 KS.

Hibridi „na točenje“ bi trebalo da dobiju novu bateriju (ili u svakom slučaju ažuriranje postojećeg softvera) kako bi poboljšali ukupne performanse i električni domet, do oko 80-90 km.

S obzirom na kolaps u prodaji, metanske verzije bi mogle da nestanu, dok bi ostale neelektrifikovane benzinske i dizel. Među prvima, razumno je očekivati potvrdu GTI

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close