Automobili

Mercedes EKC (2021): Električni terenac u budućnosti će puniti trofazne snage od 11 kV

Punite se brže pomoću novog punjača na brodu
Električni automobili i priključni hibridi postigli su ove godine izvanrednih 11 procenata tržišnog udela u Nemačkoj. Elektrificirani modeli su takođe popularni u Mercedesu. U trećem kvartalu 2020. godine kompanija je isporučila 45.000 električnih vozila i priključnih hibrida širom sveta, uključujući oko 2.500 Mercedes EKC-a u septembru . Sada Mercedes nadograđuje EKC standardnu opremu vodeno hlađenim ugrađenim punjačem od 11 kV.

Novi ugrađeni punjač omogućava trofazno punjenje i značajno skraćuje vreme potrebno za punjenje naizmeničnom strujom. Baterija od 80 kVh može se napuniti od 10 do 100 procenata za 7 sati i 30 minuta, dok je prethodno trebalo 7 sati sa punjačem od 7,4 kV. Odgovarajući kabl za punjenje za režim 3 sa priključkom tipa 2 je standardno uključen (kao i ranije).

To ide još brže, naravno, kod punjača za jednosmernu struju, gde EKC i dalje može potrošiti do 110 kV električne energije. Mercedes preporučuje uslugu „me Charge“, kojom možete da punite preko 350.000 AC i DC punjača u 26 zemalja, bez obzira na dobavljača. Cene koje su tamo važeće dostupne su u automobilu ili putem aplikacije pre punjenja.

EKC je uveden u maju 2019. To je električna verzija GLC-a, proizvodi se u Mercedesovoj fabrici u Bremenu, gde su takođe napravljeni GLC i C-klasa. EKC se takođe proizvodi u Kini. Cene električnog automobila od 408 PS (kV) počinju nepromenjene na 69.484 evra.

U Nemačkoj, pored EKC Mercedes nudi i EKV , EVITO i eSprinter kao električnih vozila. Globalni portfelj proizvoda brenda sada uključuje pet potpuno električnih modela – i više od 20 priključnih hibridnih verzija.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close